Hit auto – Sjajan kolektiv koji beleži uspehe

17. фебруар, 2017. #
Situacija na tržištu novih vozila ukazuje na oporavak, jer su svi brojevi u 2016. godini veći nego u 2015. godini.
 Za one koji prate situaciju na Evropskom tržištu ovo nije iznenadjenje, jer znamo da ovo tržište raste po neverovatnoj stopi od preko 10% godišnje! Obzirom na našu povezanost sa Evropskim zemljama, bilo je za očekivati da će se rast videti i u Srbiji.
Hit auto je spremno dočekao ove promene. Kako smo još 2014 godine napravili procenu razvoja tržišta koja je bila upravo ovakva kakva je sada realnost, izgradili smo 3 nova salona za prodaju vozila Renault, Nissan i Dacia, odnosno za brendove za koje je Hit auto ovlašćeni distributer. Stoga sada imamo salone iste koje imaju i naše kolege  u Evropskoj uniji, odnosno “Renault store” i “Nissan new retail concept”.
U brojevima prodaja izgleda ovako: u 2015. godini je Hit auto isporučio 300 vozila Renault, i 400 Dacia, dok je u 2016. godini isporučeno 500 vozila Dacia i 900 vozila Renault. Ipak, rast od 2 puta nije nešto na  šta treba računati i ove godine. Treba znati da smo imali jednu flotu od 350 vozila, i da nije ralno da računamo da će se isto ponoviti i ove godine. Ali ono što preostaje jeste realno,  a to je rast od 50%.
I u postprodaji za nas nema iznenadjenja. I do sada smo se niskim cenama boriii za sve kupce, pa smo došli do toga da  iako je Hit auto ovlašćeni distributer, imamo prosečnu starost vozila u servisu od preko 7 godina! Ovo ukazuje da je naša strategija niskih cena (što je neosporno jer nam je radni sat servisa u proseku ispod 11 EUR) bila ne samo najbolji, već možda i jedini izbor koji je omogućio da prebrodimo krizu na tržištu. Imali smo i pomoć principala koji je ovu situaciju prepoznao i startovao program “5+”, gde se za starija vozila može dobiti popust na originalne delove i do 40%! Ovu akciju su i stranke prepoznale kao način da za razuman novac održavaju starija vozila u ovlašćeno servisu, čime smo postigli najbolju situaciju –  svi dobijaju!
To se najbolje vidi iz jednostavnih brojeva: u toku 2016. godine smo imali u servisu 12500 automobila, od čega je preko 1000 havarisanih vozila popravljeno, prodali smo delova u iznosu od 3 miliona eura. Ovo su brojevi kojima se mogu pohvaliti naše kolege sa mnogo razvijenijih tržišta.
Ono što je ohrabrujuće je da se ovaj trend nastavio i u prvim mesecima 2017. godine, a u Hit autu su spremni  da povećani posao dočekaju na najbolji način.  

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije