Dakar reportaža 2017 – Repriza na RTS 2 , 18.2. u 14h.

17. фебруар, 2017. #

Po dolasku sa DAKAR RELIJA 2017. koji je ove godine održan u PARAGVAJU, BOLIVIJI i ARGENTINI, novinar RTS. PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ je priredio veliku reportažu o najvećem auto maratonu na svetu, o reliju koji prati već OSAM godina, kao išveštač sa kamerom i kao verni saradnik našeg motocikliste GABORA SAGMAJSTERA.

GABOR SAGMAJSTER, naš moto kros šampion iz Subotice, već deset puta je bi na najvećem svetskom maratinu i čak  SEDAM PUTA je uspeo da dodje na cilj. Ove godine je osvojio 73.mesto u generalnom plasmanu i 20. u svojoj kategoriji.

PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ je kreirao puno reportaža sa DAKAR RELIJA, ali, ovoga puta je ptpuno promenio koncepciju scenaria i u taj televizijski projekat uključio veći broj poznatih novinara sportske redakcije RTS, Strajnića, Stojanovića, Mijaljevića, Krivokapića, Bendića. Prikazao je pregršt originalnih kadrova iz Južne Amerike, objavio izjave poznatih učesnika i pobednika, Peterhansela, Sanderlenda, Kirjakina, Nikolaeva, zatim De Vilijersa, Koronela, Djeneša, Svitka i drugih.

Naravno gro pažnje je posvećeno sjajnom maratoncu iz Subotice, GABORU SAGMAJSTERU, koji je u stilu prave televizijske zvezde davao izjave posle mnogih etapa, opisujuću ekstremne napore, vožnje po tropskoj temperaturi ali i na visinama od preko 4000 metara.

Repriza te veoma dobre reportaže je u subotu, 18. februara u 14 časova, na DRUGOM PROGRAMU RTS.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije