Dakar reli 2017 – Otkazana šesta etapa

7. јануар, 2017. #

Pre svega SREĆAN BOŽIĆ – HRISTO SE RODI…Puno zdravlja, sreće, ljubavi i mira !

Jaka i neprekidna kiša pretvorila je ovih dana Boliviju u pravu blatnjavu teritoriju Južne Amerike. Veliki broj dustajanja, preko 50 takmičara, udesi mnogih pa i najvećih favorita, TOBIJA PRAJSA, NASERA AL ATIJAHA I KARLOSA SAJNCA, kao i mnogo vozača koji su ostali raštrkani na potezu minule etape, izgleda da su naveli organizatore na sasvim opravdanu i razumnu odluku – OTKAZANA JE ETAPA ŠEST i sada je cilj svih da se dodje u prestonicu Bolivije, u LA PAZ, gde je u nedelju zasluženi dan odmora za sve učesnike ove velike auto moto avanture.

Odmor će najviše odgovarati najsiromašnijim vozačima, pre svega motociklistima, koji su u većini slučajeva noći u bivaku provodili u malim šatorima. Naravno sasvim drugačiji uslovi su bili za vozače fabričkih timova HONDE, JAMAHE i KTM. Budite sigurni da su i svetske zvezde PETERHANSEL, LOEB, SAJNC i DEPRE dobili od „PEŽOA“ vrhunski tretman, što bi se reklo „ol in kluziv“. Oni su imali samo jedan zadatak, da voze što brže i da pobedjuju.

Obični smrtnici, kao što je recimo motociklista iz Slovenije SIMON MARČIĆ, nemaju čak ni pomoć mehaničara, već su prinudjeni da u bivaku, posle tek završene etape mrtvi umorni obavljaju neophodan servis na agregatima, da menjaju ulje i prouče putnu knjigu sutrašnje deonice. Dobijaju i hranu u bivaku ali, sve su to debelo platili – samo startarina za motociklistu je oko 15.000 evra.

Naš hrabri „big men“, najpoznatiji motociklista Srbije, GABOR SAGMAJSTER, je posle dužeg zaustavljanja popravio svoj motocikl i junački stigao na cilj. Sada, posle pete etape SAGMAJSTER zauzima 89. mesto u generalnom plasmanu. Stiče se utisak da će u nastavku biti još bolji, medjutim, važno je samo jedno – DA GA POSLUŽI SREĆA ! GABOR je u ekipi poznatog Madjara iz Rumunije, Emanuela Djeneša, u ekipi AUTONET, a ove godine ga prati nekolicina prijatelja iz Madjarske, novinari iz Beograda i Novog Sada i njegov mladji sin RIČARD, već više godina učesnik moto kros trka u Srbiji.

Sreću uopšte nije imao sigurno najiskusniji učesnik 39. DAKAR RELIJA, 54. godišnji Španac KARLOS SAJNC, za koga ne postoji ni jedna tajna kada je reli u pitanju. Ipak sve ima granice pa i vrhunska vožnja u punoj brzini.Popularni „El matador“ je otvoreno rekao da je prebrzo uleteo u krivinu i onda je došlo do višestrukog prevrtanja sjajnog „pežoa DKR“.

Sajtovi VRELE GUME i MOJ SVET BRZINE, nastavljaju zajedničkim radom da prate najzanimljivija dešavanja na čuvenom auto moto maratonu i da vas što potpunije informišu o dešavanjima na stazi. Dakle, današnja šesta etapa je otkazana a u ponedeljak iz LA PAZA kreće se na sedmu etapu. Podsetimo da se 39. DAKAR RELI završava 14. januara u Argentini.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije