Dakar reli 2017 – Otkazana i 9. etapa !!

11. јануар, 2017. #

Odron kamena na glavnom i jedinom putu do Salte, usled lošeg vremena i kiše I POTPUNI PREKID SAOBRAĆAJA, primorali su organizatore da otkažu još jednu etapu 39. DAKAR RELIJA. Pored takmičarske etape, zaobilaznim regionalnim putevima kreće se i veliki broj pratećih servisnih automobila i kamiona, mehaničari, novinari i svi koji su na bilo koji način uključeni u veliki broj prisutnih na svakom ovakvom maratonu.

Možemo samo pretpostaviti koliko je znanja i truda potrebno organizatorima u rešavanju mnoštva zadataka i otklanjanju problema. Bezbednost je prioritet a rad velike medicinske ekipe, komunikacija sa mnogim vozilima i helikopterima na terenu, pružanje pomoći onima koji su ostali na stazi, vrlo kompleksan posao.

Sportski direktor 39. DAKAR RELIJA, poznati španski DAKAR šampion MARK KOMA, uspeva sa svojim timom da se bori sa svim nedaćama.

Kada su uvideli da većina takmičara a i svih u „drugom karavanu“, koloni onih koji prate takmičarski konvoj, neće biti u stanju da stigne u Saltu, sve je preusmereno na alternativnu rutu SAN ANTONIO DE LOS COBRES i doneta je još jedna realna i moguća odluka – OTKAZUJE SE DEVETA ETAPA,  koja je bila planirana za sredu a reli se nastavlja u četvrtak, desetom etapom CHILECITO – SAN JUAN !

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije