WRC – Sebastien Ožie u Monte Karlu sa „VW Polo“ i privatnim timom !!??

8. децембар, 2016. #

Najbolji reli vozač današnjice, Francuz SEBASTIEN OŽIE, aktuelni i četvorostruki prvak sveta, ostao je posle povlačenja VOLKSWAGEN MOTOR SPORTA bez fabričkog automobila i našao se u situaciji da traži nešto novo.

Kao što je već objavljeno OŽIE je obavio testove sa „tojotom“ i „fordom“ i razgovarao sa mnogima o nastavku  karijere. Na nedavnoj FIA svečanosti u Beču najbrži relista sveta je rekao da bi rado nastavio sa vožnjama ali da mu je teško ostaviti porodicu i da još nije pronašao projekat koji bi mu označavao borbu za novu titulu šampiona.

U krugovima reli timova i svih koji su vezani za WRC, ovih dana je nezaobilazna tema SEBASTIEN OŽIE. Svima je izgleda jasno da je prosto nemoguće da  „NAJBOLJI“  trkačku kacigu i rukavice okači o klin, ali, takodje razumeju da OŽIE traži optimalnu varijantu za nastavak.

Najnovija vest stiže iz redakcije AUTOSPORT.COM gde se pominje opcija sa „volkswagen polom“ i privatnim timom !!??

Šef VOLKSWAGEN GROUP MOTOR SPORTA, WOLFGANG DURHEIMER je u intervjuu za AUTOSPORT.COM izjavio da bi bilo sjajno da se SEBASTIEN OŽIE na početku naredne sezone, na reliju Monte Karlo, pojavi sa privatnom ekipom i u „volkswagen polu“ a i da obezbedi finansije za celu 2017. godinu. Tu vest upravo je potvrdio i francuski L,EQUIPE…

Kada je reč o šampionskom automobilu „volkswagen polo“ pojavljuje se i ime već dobro poznatog vozača iz Katara, NASERA AL ATIJAHA, sportiste koji ima zavidnu Ssportsku karijeru, dva puta je bio šampion WRC 2, puno uspeha na Istoku, DVA trijumfa na Dakar reliju, ŠAMPION OLIMPIJSKIH IGARA ( disciplina Glineni golubovi ), i što je najbitnije već dugogodišnje kontakte sa VOLKSWAGENOM, uz naravno obezbedjen finansijski momenat. AL ATIJA vozi i DAKAR 2017 koji se završava 14. januara.

Reli Monte Karlo svečano se otvara 16. januara 2017. Imaće 17 specijalnih ispita – brzinaca. Test ispit SHAKEDOWN voziće se 18. januara iznad NICE, u Visokim Alpima, u mestu GAP, gde je rodjen SEBASTIEN OŽIE. Takmičarski deo kreće  19.januara a završava se u nedelju 22.januara u Monaku.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije