WRC – Novi monstrum od 380 KS i težinom od samo 1200 kg.

10. децембар, 2016. #

Prva priredba RELI ŠAMPIONATA SVETA 2017, čuveni RELI MONTE KARLO ( takmičarski deo počinje u četvrtak 19. januara a završava se u nedelju, 22. januara ), predstavljaće i prezentaciju novih reli monstruma koji su u odnosu na minulu sezonu pojačani i znatno modifikovani uvodjenjem šireg restriktora vazduha i drugih „sitnica“. Najpopularnija i najopasanija disciplina auto sporta privućiće u predstojećem šampionatu tradicionalno veliki broj publike, ali, s obzirom na lagana vozila i ogromnu snagu bezbednost će biti smanjena.

Portal AUTO.BLOG.RS donosi i neke tehničke detalje…


Ford je krajem prošlog meseca predstavio novu generaciju Fieste, a sada smo u prilici da upoznamo i njenu trkačku WRC varijantu.

M-Sport je naime objavio prve slike i detalje ovog trkačkog automobila koji će se takmičiti u WRC sezoni 2017.

Kako se kaže u saopštenju, automobil ima više snage, unapređenu aerodinamiku i više tehnologije, a odlikuju ga i Brembo kočnice, kao i el. podešavajući centralni diferencijal.

Fiestu WRC 2017 pokreće 1,6 litarski EcoBoost četvorocilindrični motor koji su razvili M-Sport i Ford, a raspolaže sa 380KS i 450 Nm obrtnog momenta.

Pogon je na sva četiri točka, a menjač šestostepeni sekvencijalni, za čiji razvoj su zaslužni M-Sport i Ricardo.

Na kraju i dimenzije: Fiesta WRC 2017 je dugačka 4130 mm, široka 1875 mm, međuosovinsko rastojanje je 2493 mm, dok težina iznosi minimalno 1190 kg.

Auto.blog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije