Renault Scenic predstavio Grand Tour u Zadru ( 2. deo )

3. децембар, 2016. #

Trodnevno putovanje po Hrvatskoj, u organizaciji beogradske kancelarije RENO NISAN SRBIJA i njihovih partnera u Sloveniji, ostaće upamćeno i po boravku u nekoliko vrhunskih objekata u ZADRU i ŠIBENIKU.

Hotel FALKENSTEINER SPA LADERA je mesto koje vas jednostavno ostavlja bez puno reči jer i sami ne znate kojim redom valja poredjati pohvale. Autor svega je arhitekta NIKOLA BAŠIĆ. Vrlo slično , možda po nekima i malo lepše zdanje u Šibeniku, osmislio je takoodje briljantni arhitekta, gospodin i velemajstor svog zanata arhitekta NIKOLA BAŠIĆ. On je već toliko poznat da mu uopšte nije neophodno laskanje, ipak  moramo reći, hotel D RESORT je prema našem amaterskom  vidjenju nešto fantastično skladno, maksimalno ukusno a ne napadno – jednom rečju IZVANREDNO !!!

Arhitekta NIKOLA BAŠIĆ je „krivac“ za realizaciju MORSKIH ORGULJA ( sklop cevi koje prihvataju morske talase i stvaraju neobičan zvuk ) na zadarskoj rivijeri i za POZDRAV SUNCU, takodje na obalskom šetalištu u ZADRU.

Grad ZADAR su mnogi videli po prvi put a nama starijima je, posle tih slika,  prelepe gradjevine, uske ulice i crkve, pomisao odlutala u vremena kada se dogodilo nešto loše, užasno loše, kada je jedna velika zemlja sa skoro istim ljudima potpuno rasparčana. Bilo bi božanstveno kada bi se sklopile polomljene slike i kada bi pametni i dobri ljudi opet napravili zajednički mozaik i nazvali ga kako žele.

U lepom gradu ZADRU sudbina nas je dovela i do sjajnog restorana KORNAT i do vlasnice, gospodje SANDRE PETRIČIĆ ( na slici ), koja nam je u kratkoj priči kazala..

„Ja sam u SRBIJI bila više puta, imam prijatelje u Beogradu a u TURIJI, u Vojvodini, u odgajivačnici rasnih pasa  GAJINOVIĆ, postala sam prijatelj i vlasnik  jednog, za mene najlepšeg, avganistanskog hrta koji je ove godine postao  ŠAMPION SRBIJE„.

Još jedan restoran zaslužuje pohvale, to je kutak pod imenom FOŠA, mesto gde se dobro konzumira ramstek a uz večeru nekoliko vrsta vina, posebno PLAVAC MALI T O M I Ć, sa jačinom od 15 %, a spravljen je na HVARU !!! Takodje nas je opustilo vino POŠIP, iz BOLA, u restoranu KORNAT.

Iste, nezaboravne utiske smo poneli i iz ŠIBENIKA i SKRADINA, gde nam je vodič bio naš prijatelj MIODRAG PIROŠKI, prva violina novosadskih VRELIH GUMA. Odveo nas je na kafu u bar MOJITO gde smo od simpatičnog meštanina čuli da je razlika izmedju KUNE i EVRA  ……. „U KURSU“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije