Renault predstavio Scenic i Grand tour u Zadru ( 1. deo )

2. децембар, 2016. #

Beogradska kancelarija RENO NISAN SRBIJA, na čelu sa Milanom Belinom, opet je priredila jedno zanimljivo i profi organizovano putovanje, kako bi prezentirala nove modele. Ovom prilikom dvadesetak predstavnika medija su bili na trodnevnom putu Beograd – Zagreb – Zadar – Šibenik.

Prikazan je najnoviji RENAULT SCENIC a potom i najnoviji četvorotočkaši DACIE. Lepo vreme, dobro druženje sa kolegama, sjajni hoteli i naravno sve lepši i bolji modeli SCENICA I DACIE, karakteristike su ovog jesenjeg putešestvija.

Autor ovog sajta je imao zadovoljstvo da bude sa Miodragom Piroškim ( vlasnik brenda „Vrele gume“ ) i Milenkom Kozarevom ( „Mobil auto“ ), pa je boravak u Hrvatskoj bio i više nego prijatan. Zaista su u pravu stari i odmereni kada kažu da je najvažnije imati pored sebe osobe koje vam prijaju. A dragi prijatelji PIRA i MILENKO su bili baš osveženje i voleo bih kada bi za svoje ljudske zasluge uskoro dobili neko priznanje, po njihovom izboru…makar u vidu prigodne novčane nagrade, ili nekog zanimljivog letovanja gde bi im kofere nosio ovaj koji je prethodni tekst zamislio.

O utiscima sa jednog dela tog puta, Miodrag Piroški je ovo izdvojio…

Nakon dvadeset godina i preko pet miliona proizvedenih primeraka od 1996. Renault je i zvanično predstavio četvrtu generaciju modela Scenic i Grand Scenic. Prezentacija se upravo održava u Zadru, sa test vožnjama na relaciji Zadar-Zagreb.

Scenic 4 dolazi u nezahvalno tržišno vreme u kojem popularnost monovolumena pada i zaostaje iza SUV talasa. Međutim u Renaultu su čvrsto ubeđeni da tradicionalna kategorija kupaca ovog porodičnog automobila postoji i da će nova ponuda Renaulta učiniti mnogo da se monovolumeni vrate u punom sjaju na tržište.

Novi Scenic je sada atraktivniji, aerodinamičniji, duži, širi i prostraniji u kabinskom prostoru. Pokreće ga dobro poznata paleta benzinskih i dizel agregata u rasponu od 115-160 KS.

Novi Scenic i Grand Scenic karakteriše izuzetan nivo serijske opremljenosti, modularnost unutrašnjosti, veliki prtljažnik. On nudi čak 63 litre zapremine raznih odeljaka za sitnice, povećanu bezbednost i čak 20-colske točkove, neobične dimenzije 195/55R20. Oni prema proračunuma donose veću stabilnost, bolje performanse i ekonomičnost. Za potrebe Renaulta ove pneumatike proizvode ekskluzivno Michelin, Continental i Good Year a njihova cena iznosi oko 140 evra po komadu.

Prodaja Scenica 4 u Srbiji startuje već od decembra a Grand Scenica od januara iduće godine.
Startne cene su 15.990 evra za Scenic 1.2 (115ks) i 18.990 evra za Grand Scenic sa benzinskim motorom od 130 ks.

Ekskluzivno iz Zadra, Miodrag Piroški

Galerija slika

Članci iz iste kategorije