Dakar reli 2017 – Gabor Sagmajster i Vanja Udovičić pred novinarima

27. децембар, 2016. #

Motociklista iz Subotice, 45. godišnji šampion moto krosa GABOR SAGMAJSTER i ministar omladine i sporta Srbije, VANJA UDOVIČIĆ, danas su u AMS SRBIJE održali konferenciju za novinare, povodom odlaska našeg asa na najveći svetski auto moto maraton, na 39. DAKAR RELI, koji će se voziti od 2. do 14 januara u PARAGVAJU, BOLIVIJI i ARGENTINI.

Raspoloženi šampion je iz Subotice stigao sa svojim iskusnim kondicionim trenerom, 67. godišnjim ZORANOM IVANOVIĆEM, koji ga je kao nikada do sada odlično pripremio za ekstremno naporni DAKAR RELI koji će se i ove godine voziti i na veoma velikim visinama, skoro do 4000 metara i biti dugačak i preko 10.000 kilometara, računajući i vezivne delove od bivaka pa do starta i od cilja do trkačkih boksova.

SAGMAJSTER je tom prilikom rekao:

„Voziću moj stari motocikl „ktm“ koji je dobro pripremljen. Biću kao i minule godine u ekipi mojih prijatelja, ekipi AUTONET, Madjara iz Rumunije. Pratiće me kao i do sada novinar RTS-a PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ koji je pored izveštavanja zadužen i za poslove na verifikaciji i tehničkom pregledu. Novinar RTV Vojvodina, MARK ZAKINSKI takodje će sa kamerom biti pokraj staze, Odlično se osećam, moj trener ZORAN IVANOVIĆ je uložio svo svoje znanje da me dobro pripremi. Nadam se da ću opet stići do cilja sa zastavom SRBIJE“.

Ministar omladine i sporta SRBIJE, VANJA UDOVIČIĆ se očigledno veoma dobro pripremio za ovaj sastanak, pa je u obraćanju naveo nekoliko bitnih podataka iz Dakar karijere GABORA SAGMAJSTERA .

„Imao sam priliku da doživim puno sportskih napora i velikih izazova, ali, nikada se ne bih usudio da krenem u ovakvu avantruru kao što je to DAKAR RELI. Čestitam GABORU SAGMAJSTERU i želim mu sve najbolje. Ova 2016 godina je ZLATNA GODINA SRPSKOG SPORTA. Čak 37 sportista je sa velikih takmičenja donelo vrhunske medalje i priznanja“

Podsetimo, GABOR SAGMAJSTER u sredu 28.12.2016. kreće na svoj DESETI DAKAR RELI. Uspeo je čak ŠEST PUTA da dodje do cilja i da na podijumu razvije zastavu SRBIJE. Na DAKAR RELIJU 2009. godine je u generalnom plasmanu motociklista osvojio 89. mesto a onda su usledili plasmani na 59., 61. pa opet na 61. na 53. mesto 2014 godine ( najbolji plasman ) i na 62. mesto ove 2016 godine. DVA PUTA je morao da odustane zbog kvara motocikla a više puta je doživeo teške padove i povrede.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije