TCR Sepang,Malezija – Borković sjajan,sa 11. stigao na 4. mesto !!!

1. октобар, 2016. #

Oni koji su imali priliku da prate direktan prenos trke TCR na stazi SEPANG, u MALEZIJI ( RTS 2 i internet sajt TCR international ), mogli su zaista da uživaju u dinamici 20. okršaja najboljih vozača sveta u svetskoj seriji TCR.

DUŠAN BORKOVIĆ je na SEPANGU imao možda najgore kvalifikacije u ovoj sezoni ali je zato i juče a posebno danas prikazao vrhunsku vožnju, tehniku kojom se odlikuju pravi virtuozi auto sporta. Vozio je hrabro ali i veoma vešto i pametno. U obe trke je krenuo sa 11.mesta. Juče je u cilju bio ŠESTI, a danas zaista bez preterivanja SJAJAN, u cilju ČETVRTI. Mnoge navijače u Srbiji podsetio je na svoje neverovatne okršaje u čuvenom „hibridu“ gde je više puta bio državni prvak. Po dolasku u boks DUŠAN BORKOVIĆ je vidno umoran teško izgovorio:

„Mnogo je vruće, ovo je bila jedna od boljih trka, sa 11. sam došao na 4.mesto. Pod „istragom“ sam, stvarno ne znam zašto. Dodirnuo sam samo klupskog kolegu, ako me zbog toga diskvalifikuju uložićemo veliki protest. Stvarno nisam ništa uradio.Borio sam se kao lav..dobro sam izvezao..Sve vas puno volim… Idem da pijem malo vode…dehidrirao sam „
BORKOVIĆ sada pred dve poslednje trke na stazi MAKAO drži sedmo mesto u generalnom sa 161. bodom. SEPANG mu je bio izvanredan i danas je osvojio novih 12 bodova.

Koliko je TCR serija teška i ove godine najkonkurentnija od svih mogućih TURING KRUŽNIH TRKA najrečitije govori podatak da su na postolju bila čak  14. vozača !!!

Danas je na SEPANGU pobedio GLISON, ispred NEŠA i MORBIDELIJA, a odlični NEŠ je načinio ogroman korak ka vrhu plasmana, prvi je, i verovatno je osigurao TITULU TCR ŠAMPIONA ZA 2016.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije