35. Svetski šampionat u džet skiju, Amerika – Majkl Prodanović odbranio titulu

26. октобар, 2016. #

ОДБРAЊЕНА ТИТУЛА СВЕТСКОГ ПРВАКА!
Вишеструки светски шампион и члан репрезентације Џет Ски савеза Србије, Мајкл Продановић, одбранио је титулу прошлогодишњег првака у категорији Винтаж Ски на недавно одржаном Светском шампионату у џет ски-ју, који се традиционално одржава  сваке године у Америци.
Како и сам Продановић каже, јако је срећан што је потврдио епитет и титулу Светског првака 35. Светског шампионата у џет ски-ју, који је у периоду од 01-09. октобра одржан у Лејк Хавасу Ситију, САД.
Продановић је наступио у још две категорије са нешто мањим успехом, због проблема са пловилима који су у задњим моментима оспособљени за такмичење.
Поред Продановића, велики успех су остварили и Фабио Инкорваља, треће место у категорији Ранабаут Нормали Опен, Данијел Вагнер, такође трећи у категорији Аматер Ранабаут, док је Рајнер Ајднер са овогодишњег Светског шампионата дошао са две пете позиције.
„Упркос чињеници да је џет ски спорт пун новина и да се границе перформанси пловила померају из године у годину, тако да сада већ постоје и фабрички модели са преко 300 кс, изузетно смо задовољни постигнутим. Истина је да смо очекивали улазак Србије међу десет најуспешнијих земаља овогодишњег Светског шампионата, али у маси од преко 400 такмичара из целог света, наша четири представника тркачког тима Србије су постигла велики успех. Било је шанси за још боље резултате и бар још једну титулу Светског првака за Фабиа Инкорваљу, што би се и десило да није било толико проблема са пловилима“.

DŽET SKI SAVEZ SRBIJE – Veljko Šukalo

Galerija slika

Članci iz iste kategorije