TCR Singapur 2016 – Lav iz Srbije u gradu lavova

16. септембар, 2016. #

Automobilsta lavljeg srca, 32. godišnji Pančevac DUŠAN BORKOVIĆ, sutra ujtru u 08.40 pojuriće na uličnoj stazi MARINA BAY u fantastičnom SINGAPURU, sa željom da se na tim kvalifikacijama opet domogne visokog plasmana, novih bodova i novog nagoveštaja dobrog plasmana u subotnjoj i nedeljnoj trci.

SINGAPUR je grad-država, jedini takav pored MONAKA i VATIKANA i ima preko 5 miliona stanovnika. Karakterišu ga ogromni soliteri, enormno visok prosek temperature vazduha od 30 stepeni i redovna vlažnost od čak 80 odsto što je za ljude iz Evrope vrlo teško podnošljivo.

U tom gradu se upravo nalaze najpoznatiji vozači sveta – asovi formule jedan a  sa njima i kompletna ekipa automobilista sve popularnije serije TCR INTERNATIONAL.

Grad je dobio ime po lavovima kojih medjutim nema na jugu Malajskog poluostrva, ali zati ima tigrova i krokodila a sve se dešava u znaku spoja kineskog, indijskog i malajskog uticaja.

Naš lav, naš šampion DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je na današnjem kratkom treningu, vozeći prvi put u karijeri po ulicama SINGAPURA, okončao taj debi kao TREĆI, u konkurenciji 20 vozača. Subotnje kvalifikacije koje će direktno prenosito  internet sajt TCR, biće veoma važne a najbitnije sledi takodje u subotu, na prvoj trci u 13.25 ( na RTS 2 i internet prezentacijama ), a potom i u nedelju ujtru po našem vremenu, u 9.00.

Svi vozači serije TCR negoduju zbog zaista teško podnošljive temperature u kokpitima automobila. Fizička pripremljenost a samim tim i dobra psiho koncentracija biće veoma značajna. Naš as je dobio dozvolu direkcije TCR serije da zameni deo motora, naravno bez uobičajenih dodatnih penala.

BORKOVIĆ je na treningu bio iza vozača sa „golfovima“, VERNEA i KOMINIJA. Podsetimo da zaizima solidno OSMO mesto u generalnom plasmanu sa 117 bodova i da posle SINHGAPURA slede duple trke SEPANG i MAKAO.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije