TCR Sepang, Malezija – Borkoviću novih 8 bodova

30. септембар, 2016. #

Najbolji automobilista Srbije, DUŠAN BORKOVIĆ, ovako je govorio neposredno posle prve trke:

„Kvalifikacije su bile očajne. Zauzeo sam najgore moguće mesto 11. Udario sam dvojicu sporijih vozača ispred sebe a sa setapom smo potpuno pogrešili. Za  trku smo malo popravili podešavanje automobila i bilo je nešto bolje. Pravo da kažem nisam ni imao neku posebnu želju za trkom. Pozdravljam sve u Srbiji i hvala svim mojim sponzorima“

Na veoma lepoj stazi SEPANG u Maleziji, na kojoj ovog vikenda voze i asovi formule jedan, BORKOVIĆ je krenuo sa 11. pozicije. Mesto za broj 10 je bilo prazno jer se veteran MORBIDELI nije pojavio na startu. Odmah je došlo do velike borbe izmedju dvojice vodećih, debitanta na SEPANGU, još jednog veterana iz Italije, 48. godišnjeg ROBERTA KOLČAGA i STEFANA KOMINIJA. Taj duel je trajao svih 25 minuta koliko je trajala trka a u cilju je prvi bio KOLČAGO, ispred KOMINIJA i NEŠA.

Već na početku trke, zbog sudara na začelju, na stazu je izašao BEZBEDNOSNI AUTOMOBIL. BORKOVIĆ je vozio oprezno i pametno, brzo se našao na osmom mestu a posle odustajanja još dvojice vozača u cilj je ušao kao 6. i osvojio vrednih 8 bodova sa kojima se PROBIO NA SEDMU POZICIJU U GENERALNOM PORETKU.

Sutra je na redu 20. trka TCR serije na ovoj stazi. BORKOVIĆ opet startuje kao 11.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije