Goodyear Super Fuelmax – pneumatik za manju potrošnju goriva

30. септембар, 2016. #

Prototipovi teretnih pneumatika Goodyear Super Fuelmax omogućavaju izuzetno iskorišćenje goriva

Novi prototipovi teretnih pneumatika Goodyear Super Fuelmax, zahvaljujući svom izuzetno malom otporu kotrljanja, zaslužili su klasu A na etiketi EU, a pneumatik za pogonsku osovinu je opremljen takođe simbolom 3PMSF.

 

Kranj, 30. septembar 2016. – Na sajmu privrednih vozila IAA 2016 u Hanoveru Goodyear je otkrio prototipove teretnih pneumatika SUPER FUELMAX sa optimalnim iskorišćenjem goriva koji su bili montirani na kamion tegljač DAF XF 4×2. Pneumatici SUPER FUELMAX S dimenzije 385/55R22.5 za upravljačku osovinu i SUPER FUELMAX D dimenzije 315/70R22.5 za pogonsku osovinu, koji predstavljaju novi korak u razvoju vrlo uspešne serije Fuelmax, mogu da se pohvale izuzetno malim otporom kotrljanja tako da su u pogledu iskorišćenja goriva zaslužili klasu A na etiketi EU, pri čemu sve ostale važne karakteristike ostaju u ravnoteži. Osim toga, pneumatici za pogonsku osovinu dobili su takođe i simbol 3PMSF (snežna pahuljica na alpskom vrhu) koji potvrđuje njihove zimske performanse.

 

Za izradu prototipova pneumatika Super Fuelmax korišćene su napredne tehnologije koje obezbeđuju mali otpor kotrljanja, veliki broj pređenih kilometara i ravnomerno habanje. Smeše gazećeg sloja su izrađene sa novim, namenski razvijenim formulama na bazi silike, kojima je dodatno smanjen otpor kotrljanja pneumatika i istovremeno obezbeđen dug vek trajanja gazećeg sloja. Za dezen pneumatika za upravljačku osovinu korišćena je proverena i pouzdana tehnologija, tzv. IntelliMax Groove Technology. Zahvaljujući skrivenim kanalima u obliku kapljice kiše koji se tokom kotrljanja pneumatika zatvaraju, ova tehnologija sprečava proklizavanje, naročito u krivinama. Na novom pneumatiku SUPER FUELMAX D za pogonsku osovinu preoblikovani su takođe blokovi gazećeg sloja čime je povećana njihova čvrstoća. Time se postiglo da celokupan dezen pneumatika, zajedno sa malim otporom kotrljanja gazećeg sloja, omogućava osetno bolje iskorišćenje goriva nego postojeći FUELMAX D.

 

Izvanredno iskorišćenje goriva koje omogućavaju ovi prototipovi pneumatika dokazuju Goodyear-ovu predanost razvoju rešenja na području transporta koji pomaže voznim parkovima da smanje operativne troškove.

PR.

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije