Automobilisti Borković i Miljković najuspešniji predstavnici Srbije u 2016.

14. септембар, 2016. #

 

U takmičarskoj godini 2016. koja se polako bliži kraju veliki broj naših sportskih vozača ( motociklista i automobilista ) predstavio se na inostranim trkama. Svi koji su uspeli da se nadju na nekom takmičenju van naše zemlje zaslužuju pohvale s obzirom na sve obaveze koje podrazumevaju takvi poduhvati.

Najbolje se snašao naš višestruki šampion, prvak u kartingu, na krugu i na brdu, šampion Evrope na brdu, šampion EVRO KUPA  i prvi Srbin u WTTC-u, Pančevac DUŠAN BORKOVIĆ koji 16.septembra  2016. puni 32 godine. U baš velikoj konkurenciji internacionalne serije TCR,na kružnim stazama, gde su na prvo mesto atakovala bar desetorica vozača, a čak 13 ih je bilo na podijumu, BORKOVIĆ je  posle OSAM DUPLIH RUNDI uspeo da osvoji 117  bodova uoči predstojećih  trka u SINGAPURU ( subota 17.9.2016 – 13.25 RTS 2 i nedelja 18.9.2016  – 9.00 RTS 2  – vozi se kao uvertira formuli jedan ) da bude PET puta na podijumu i da DVA PUTA POBEDI U KVALIFIKACIJAMA. Popularno DUCA je opravdao epitet NAJBOLJI, bio je pravi ambasador SRBIJE. Trenutno zauzim OSMO mesto u generalnom poretku a do kraja tog šampionata predstoje takmičenja – SINGAPUR, SEPANG i MAKAU.

Petostruki šampion Srbije na kružnim i brdskim stazama, 21. godišnji Beogradjanin NIKOLA MILJKOVIĆ blistao je u BRDSKOM ŠAMPIONATU EVROPE koji se privodi kraju u nedelju, 18.9.2016. u Hrvatskoj, u BUZETU. MILJKOVIĆ će skoro sigurno postati drugi SRBIN ( posle DUŠANA BORKOVIĆA 2012. ) koji će osvojiti titulu ŠAMPIONA EVROPE NA BRDU. Taj mladi vozač prikazao je u mnogim zemljama ( bio je na trkama u čak 11 država ) vrhunsku vožnju a za praktično jedinog pravog konkurenta je imao vremešnog šampiona Italije, izuzetno brzog ANTONIA MIGLIUOLA. Uspeo je da ga pobedi čak SEDAM puta, tri puta je bio drugi i jednom treći. Na kratkim brdskim stazama, razlika izmedju mladog NIKOLE i iskusnog MILJOLIJA često se merila hiljaditim delovima sekunde. NIKOLA MILJKOVIĆ je 11 puta bio na podijumu i predstavljao je takodje pravog ambasadora SRBIJE. Za razliku od svog starijeg kolege i prijatelja Dušana Borkovića, Nikola Miljković je kompletan šampionat Evrope na brdskim stazama odradio bez moćnog sponzora i u ustupljenom automobilu. Kombijem je sa svojim ocem prevalio čak 30.ooo kilometara po putevima Starog kontinenta.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije