Nikola Miljković stigao u Beograd a šampionu Italije Antoniu Moljoliju nije dobro

2. август, 2016. #

 

 

 

Kasno sinoć, posle predjenih skoro 3000 kilometara, sa puta do Katovica i Nemačke, vratila se ekipa beogradskog REAL MOTORSPORTA. Opet su doneli dva pehara i kvotu odličja u ovogodišnjem ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA povećali su na 15 !!!

Stari kombi sa volanom na desnoj strani, preuredjen da ima u kutak za prenoćište a pozadi mesto za gume, alat, rezervne delove i garnituru za kampovanje, postao je dobro poznat carinicima širom Evrope. Na stranicama kombija je veliki prikaz petostrukog šampiona Srbije u automobilizmu, NIKOLE MILJKOVIĆA, a na prikolici je zeleno beli „micubiši lanser EVO IX“, automobil koji mami uzdahe posle najbržih prolazaka kroz krivine evropskih staza.

Beogradski tinejdžer 21. godišnji NIKOLA MILJKOVIĆ, baš danas ima tačno 21. godinu i dva meseca i početkom ove godine je počeo da pobedjuje u klasi N+3000. Tako je ušao u istoriju SRPSKOG AUTOMOBILSKOG SPORTA, kao najmladji  pobednik u prvenstvu starog kontinenta na brdskim stazama. Sad u nedelju, poslednjeg dana JULA 2016. na trci u Nemačkoj, GLASBACHRENNEN, gde su održane tri trke a sabiran plasman iz dve najbolje, POBEDIO JE U SVE TRI VOŽNJE, pa je tako u svoju sportsku beležnicu upisao i PETU POBEDU u ŠAMPIONATU EVROPE.

NIKOLA je zadovoljan svojim vožnjama iako je rekao da je na jednom od tri starta malo pogrešio. Brdske trke su nešto posebno u automobilskom sportu. Traju kratko, izmedju 2 i 3 minuta, na stazama koje su na obroncima planina i koje su dugačke oko 5 kilometara. Morate biti maksimalno koncentrisani, greške se ne mogu ispraviti kao na reliju ili na kružnim stazama, jer za tako nešto nema vremena. Na brdskim stazama se vozi punim plućima, hrabrim srcem, ali, pre svega ZNANJEM. Ovo objašnjenje i komparaciju sa relijem i kružnim nadmetanjima mogu da razumeju samo pravi virtuozi brdski staza, kakav je, nikada nećemo zaboraviti, bio fantastični jugoslovenski šampion i veliki sportista iz Risna u Crnoj Gori, ŽELJKO BATA BANIĆEVIĆ ili recimo beogradski majstor krivina LJUBIŠA MILENKOVIĆ.

NIKOLU MILJKOVIĆA očekuju još TRI RUNDE šampionata EVROPE. Najpre u ŠVAJCARSKOJ (21.avgusta),potom u SLOVENIJI ( 4. septembra ) i na samom kraju u HRVATSKOJ, na BUZETU ( 18. septembra ).

Šampion SRBIJE je sada opet vodeći na tabeli KATEGORIJE JEDAN, sa 176 bodova. Austrijanac SCHWEIGER ima 169, a Italijan MIGLIOUOLO 165. Italijanski šampion ANTONIO MIGLIUOLO je vrlo teško primio informaciju da ga je srpski tinejdžer opet pobedio, PO PETI PUT OVE GODINE. Redovno dolazi do mesta gde je parkiran beogradski „micubiši“. Na trci u Slovačkoj je „podsetio“ tehničku komisiju da proveri turbinu kod vozila NIKOLE MILJKOVIĆA, a sad  u Nemačkoj, žalio se da je srpski automobil niži od propisanih mera. Naravno sve su to bile ishitrene reakacije vidno neraspoleženog 39. godišnjeg Italijana, koji očigledno zbog svega ne može baš dobro da spava.

NIKOLU MILJKOVIĆA možete videti narednih dana u porodičnoj radionici TEMPO RACING SERVIS, u Beogradu, na Karaburmi, Višnjička 104 ( tel. 011. 2784.536 ). Ako ga posetite čućete priču o PET POBEDA U ŠAMPIONATU EVROPE, ali, samo na kratko, jer mladi šampion ima pune ruke posla oko popravke automobila svojih mušterija i prijatelja. Za manje od dve nedelje poznati kombi će se opet uputiti na sportsko turistički vikend u EVROPU.

( FOTO : snimci sa trka i fotografije fanova iz Španije )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije