EHCC 2016 – Italijan Antonio Migliuolo se izvinio Nikoli Miljkoviću

24. август, 2016. #

Mladi beogradski automobilista, lider u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA, vratio se u Srbiju posle ŠESTE pobede u toj poznatoj seriji, koja ima čak 12 trka širom Starog kontinenta.

Posle upravo okončanog takmičenja u Švajcarskoj, NIKOLIN glavni rival, 39. godišnji Italijan ANTONIO MILGLIUOLO uložio je protest na izduvni sistem „micubiši lasera EVO IX“, NIKOLE MILJKOVIĆA.

Po uobičajenoj proceduri i pravilniku morao je da plati za naknadnu proveru ( NIKOLIN automobil je proveren i pre trke, kao i prilikom svakog od minulih 10 takmičenja ). Tehnička komisija je detaljno pogledala kompletan izduvni sistem našeg vozača i konstatovala da je sve po homologaciji.

Ekipa NIKOLE MILJKOVIĆA je zbog te provere ostala malo duže u Švajcarkoj a vrlo brzo je putem interneta stiglo i SPORTSKO IZVINJENJE šampiona Italije.

„Moram da čestitam Nikola za zasluženu pobedu u St. Ursane. Žao mi je što sam zadržao ceo tim do kasno, ali morao sam ovo da uradim da bih se osećao mirnijim. Sada mogu da kažem da si veliki vozač. Do sledećeg takmičenja šampione“

Rekacija ANTONIO MIGLIUOLA  i ulaganje protesta je čini nam se bila potpuno na mestu. NIKOLA i ANTONIO su toliko ujednačeni i njihova vremena su se često razlikovala u desetim delovima sekunde. Šampion Italije nije mogao da veruje da je momak od samo 21. godine bio čak ŠEST PUTA BRŽI a da je on BIO TRI PUTA BOLJI. Jednom je u klasi N +3000 pobedio Slovak PETER JURENA.
Prigovori i zahtevi za proveru vozila rivala su sastavni deo auto sporta a ŠAMPION ITALIJE je na kraju pokazao de je pravi sportista i čestitao mladom rivalu.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije