„Kurir“ – Beogradjanin na vrhu Evrope

18. јул, 2016. #

Današnji KURIR donosi intervju sa srpskim šampionom automobilizma, 21. godišnjim NIKOLOM MILJKOVIĆEM. Mladi majstor volana, već četvrtu godinu za redom učesnik ŠAMPIONATA  CEZ-a i EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA ( dva puta sa „hondom sivik“ i po drugi put sa „micubiši lanserom“ ), ove sezone se predstavlja u punom sjaju i u konkurenciji sa mnogo starijim i iskusnijim vozačima uspeva da održi vodeću poziciju na tabeli KATEGORIJE JEDAN.

MILJKOVIĆEVI rivali u klasi N+3000  su 39. godišnji Italijan ANTONIO MIGLIUOLO – „O,PLAY“, Slovak PETER JURENA ( 52 ) i u klasi A, Austrijanac CHRISTIAN SCHWEIGER ( 45 ). Sva trojica su nosioci šampionskih titula u svojim zemljama.

NIKOLA MILJKOVIĆ i njegov otac ZORAN MILJKOVIĆ su u minulim godinama uspostavili prisne odnose sa svim takmičarima. Zajedno su već na mnogim trkama, često se dešava da jedni druge pomažu, da zajedno sede pokraj svojih sportskih automobila i prepričavaju zanimljive trenutke.

Ipak, iskreno govoreći, direktni protivnici našeg mladog asa, koji je za njih još junior iako ima bogatu sportsku karijeru, nisu oduševljeni NIKOLINIM pobedama i izvanrednim rezultatima. Automobil našeg predstavnika u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA se kontroliše bukvalno na svakoj stazi a juče je u Slovačkoj dodatnu kontrolu turbine tražio baš Italijan ANTONIO MIGLIUOLO. Naravno, sve je bilo po propisima a ANTONIO se i dalje pita kako je moguće da je NIKOLA MILJKOVIĆ i juče, na stazi DOBŠINSKI KOPEC, imao bolje vreme od  njega.

TABELA EVROPSKOG  ŠAMPIONATA NA BRDU – KATEGORIJA JEDAN ( posle 8 rundi od ukupno 12 ):

1. NIKOLA MILJKOVIĆ         151  bod
2. CHRISTIAN SCHWEIGER     151  bod
3. ANTONIO MIGLIUOLO     147   bodova
4. LUKAŠ VOJAČEK          118  bodova

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije