EHCC i ETCC – Miljković u Poljskoj, Lalušić u Francuskoj ( tv prenos )

8. јул, 2016. #

Pohod naših mladih automobilista na evropskoj sceni nastavlja se ovog vikenda. NIKOLA MILJKOVIĆ je sa svojom ekipom REAL MOTO SPORT, obavio formalnosti za nedeljne dve trke u poljskom mestu LIMANOVO i polako se priprema za treninge i podsećanje na stazu gde se takmičio i minule sezone.

Beogradski as je minule 2015. godine zauzeo 7. mesto u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA,kada je po drugi put titulu osvojio njegov prijatelj iz Makedonije, IGOR IDŽE STEFANOVSKI, dok je u ovoj 2016.godini NIKOLA MILJKOVIĆ znatno uspešniji. Na proteklih 6 rundi je 4 puta pobedio i 2 puta bio 2. pa sada sa Austrijancem CHRISTIAN SCHWEIGER- om deli lidersku poziciju u kategoriji 1. Sigurno mnogi znaju da se naš jedini predstavnik u ovogodišnjem ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDU, takmiči „micubiši lanserom evo IX“ u klasi N+3000 i da SCHWEIGER vozi u klasi A, ali se njihovi bodovi u te dve klase unose u zajedničku tabelu KATEGORIJE JEDAN.

U svojoj klasi N, NIKOLA MILJKOVIĆ praktično ima samo jednog ozbiljnog rivala a to je Italijan ANTONIO MIGLIUOLO, kojeg je MILJKOVIĆ već 4 puta pobedio. Ipak, mladi automobilista vrlo dobro zna da iz prikrajka šansu žele i drugi vozači „micubišija“ u klasi N i svestan je da mora na svakoj stazi juriti ka POBEDI. kako bi ostvario svoj cilj.

Do kraja vrlo obimnog i isrpljujućeg šampionata koji ima čak 12 rundi preostalo je još 6 priredbi, ovog vikenda u Poljskoj, već narednog u Slovačkoj a zatim slede brdske trke u NEMAČKOJ, ŠVAJCARSKOJ, SLOVENIJI i HRVATSKOJ, u BUZETU.

Dosadašnje runde su donele NIKOLI MILJKOVIĆU 118 bodova ( odbijen je najslabiji rezultat ) a isto toliko ima i Austrijanac CHRISTIAN SCHWEIGER, dok je Italijan ANTONIO MIGLIUOLO zaradio 104 poena.

Novosadjanin MLADEN LALUŠIĆ je u Francuskoj, na poznatoj pisti u MANJI KURU. Očekuje ga 5.runda veoma ozbiljnog EVROPSKOG KUPA TURISTIČKIH VOZILA,na kružnim stazama, serije u kojoj mladi as zeuzima 6. mesto u generalnom plasmanu, sa 36. bodova.

Na čelu ETCC  tabele su Švajcarac KRIS RICHARD sa 74 boda i Čeh PETR FULIN koji ima samo dva boda manje. u Toj klasi SUPER 2000, gde svi voze „seat leon“ ( u MANJI KURU će ih biti 8 u klasi ), na visok plasmam realno rečuna Švajcarac PETER RIKLI, koji je treći sa 49 bodova a medju brze vozače se ubraja četvrtoplasirani  Madjar NORBERT NADJ, koji ima 44 boda.

MLADEN LALUŠIĆ ima dobar tim LEIN RACING i iskusnu ekipu mehaničara predvodjenu MILOVANOM i MILUNOM VESNIĆEM. LALUŠIĆ je ove sezone u ETCC seriji stekao dragoceno iskustvo i verujemo da će biti veoma zadovoljan svojim plasmanima u tom šampionatu, koji se posle MANJI KURA privodi kraju u Italiji, na stazi u IMOLI. Veruje se da će se na toj poslednjoj rundi pojaviti i Makedonac IGOR STEFANOVSKI, takodje učesnik ovogodišnje ETTC serije, koji MANJI KUR propušta zbog nedovoljno vremena za pripremu svog , u Portugalu, oštećenog „seata“.
Obe trke ETCC-a mogu se pratiti u nedelju 10.jula 2016. na EUROSPORTU 2 …….. u 10.45 i 12.30

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije