EHCC Dobšinsky Kopec, Slovačka – Kiša i voda na stazi odložili 1. trku

17. јул, 2016. #

Još u 9.30 je zakazan početak prve brdske trke u 8. duploj rundi ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA, u slovačkom gradiću DOBŠIN. Medjutim kiša,vetar i previše vode na stazi primorali su organizatora da odloži početak prvog prolaska na brzoj i krivudavoj asfaltnoj stazi koja je oivičena snažnim metalnim ogradama – bankinama.

Atmosfera u DOBŠINU je kao u jesenjem periodu. Temperatura je oko 15 stepeni, sivi oblaci su se nadvili nad krajem koji pripada obroncima planinskog venca Tatre a pokraj starta, gde su veliki šatori sada ima vrlo malo gledalaca koji su došli sa kišobranima, kabanicama i kapuljačama a i čizmama, kako bi se bar nekako zaštitili od potpuno lošeg vremena koje je poremetili održavanje te velike priredbe automobilista.

Naš predstavnik, Beogradjanin NIKOLA MILJKOVIĆ je pokraj svog automobila, i velike tende i kao i svi očekuje odluku direktorijuma trke. MILJKOVIĆA ne plaši kiša, naprotiv, mladi as je toliko puta dokazao da odlično vlada svojim „micubiši lanserom evo IX“ baš kada je podloga klizava.Staza DOBŠINSKI KOPEC ima dva duža pravca gde se vozi i preko 200 km. na sat, može da bude vrlo opasna a voda na stazi predstavlja baš veliki rizik i tada je i bezbednost smanjena.

U Dobšinu je sa NIKOLOM njegov redovni pratilac,njegov otac i naš stari automobilista ZORAN MILJKOVIĆ a ovom prilikom se u ekipi nalazi i MIODRAG MEDENICA, vlasnik produkcijske kuće  M PRODUCTION, koji je televizijskom kamerom već zabeležio pregršt lepih kadrova o vožnjama šampiona Srbije.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije