EHCC 2016 – Nikola Miljković i dalje u vrhu, ali sada iza Schweigera

20. јул, 2016. #

Najnoviji izgled tabele EVROPSKOG ŠAMPIONATA NA BRDSKIM STAZAMA, FIA 2016, ukazuje da je došlo do promena u bodovima, a napredovanje Austrijanca CHRISTIAN SCHWEIGERA usledilo je posle diskvalifikacije njegovog rivala u klasi A, Slovaka TOMAŠA ONDREJA, zbog tehničkih nepravilnosti. Na taj način je SCHWEIGER na trci DOBŠINSKI KOPEC osvojio 2. mesto i 18 bodova ( ukupno 154 ) pa je za TRI boda pretekao našeg šampiona NIKOLU MILJKOVIĆA, koji sada ima 151 bod.

To medjutom ne bi trebalo da zasmeta našem mladom asu pošto se kao i u prvom delu prvenstva odbija najslabiji rezultat i iz drugog dela takmičenja.

Trka u Slovačkoj je bila prava mora za mnoge učesnike zbog veoma lošeg vremena, oluje, kiše i klizave staze.
NIKOLA MILJKOVIĆ je posle slabije prve vožnje u drugoj dao sve od sebe, medjutim u poslednjoj krivini, pred samim ciljem je preterao i pogrešio. Izokretao se na stazi, udario prednjim levim točkom u bankinu, guma je pukla i on je sa takvim oštećenjem ( na slici ) ušao u cilj. Ostvario je drugo vreme u toj drugoj trci, bio je bolji od direktnog rivala, Italijana MILJOLA, a sve govori da je mogao zabeležiti novu pobedu da nije bilo te piruete i udarca, u finišu druge trke.

Sada je sve okrenuto ka novoj rundi, ka trci u Nemačkoj, GLASBACHRENNEN, kod BAD LIEBENSTEINA.
Trka je zakazana za nedelju, za 31. jul na stazi od 5.5 km.

TABELA FIA EHCC POSLE 8. RUNDE U SLOVAČKOJ:

1. Christian Schweiger   154
2. Nikola Miljković  151
3. Antonio Migliuolo  147
4. „Tessitore“   120.5
5. Lukaš Vojaček   118

Galerija slika

Članci iz iste kategorije