TCR Salzburgring – Borković željno očekuje trku u Austriji

2. јун, 2016. #

Najbolji automobilista Srbije, brdski šampion Evrope i šampion ETCC serije, potpuno pripremljen i „naoštren“ očekuje novu, petu rundu, INTERNACINALNE TURING SERIJE AUTOMOBILA, koja na programu ima čak 11  staza širom sveta.

Naredni peti susret vrlo ujednačenih majstora volana odigraće se na poznatoj austrijskoj stazi SALZBUGRING i kao i obično posle treninga i kvalifikacija održaće se dve trke.

BORKOVIĆ  posle četiri runde zauzima 10. mesto, osvojio je  47 bodova od 22 vozača, koji su bodove osvajali.
Na prvoj trci u BAHREINU bio je u drugoj trci na postolju i osvojio je svoj prvi TCR pehar, za treće mesto.
U PORTUGALU je imao udes i ostao je svojom greškom bez bodova. Na poznatoj stazi SPA u BELGIJI bio je najbrži na kvalifikacijama a u prvoj trci je opet osvojio treće mesto i dobio pehar. U drugoj ga je sa staze izgurao veteran, Italijan DJANI MORBIDELI. Najzad, na stazi IMOLA u ITALIJI, u trenutku kada se u samom finišu trke nalazio na petoj poziciji namerno ga je udario Francuz VERNE i izbacio sa piste a udes je srećom prošao bez telesnih povreda po našeg šampiona.

Eto, to je  bilans pančevačkog vozača DUŠANA DUCE BORKOVIĆA. Njegov izvanredni madjarski tim B 3 RACING, pripremio je „seata“ sa brojem 62  za nove izazove na SALZBURGRINGU. Trke su u nedelju 5.juna a prenos je opet na RTS 2.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije