Nova Kia Sportage – Nešto zaista izvanredno

9. јун, 2016. #

Tekst iz naslova predstavlja najkraći utisak posle dvodnevnog druženja sa NOVOM KIOM SPORTAGE. Već kada smo prvi put videli novi izgled KIA krosovera znali smo da nas vožnja u ovom automobilu neće ostaviti ravnodušnim.

Pokušali smo da pored sjajnih karakteristika otkrijemo neku manu, ali, nismo uspeli. NOVA KIA SPORTAGE je nešto posebno, nešto otmeno i nešto što nam je potpuno odgovaralo.

Na putu od BEOGRADA do BEOČINA, uz korišćenje stare maršrute preko Zemuna, Batajnice,Pazove i Indjije, pa preko Petrovaradina, Mišeluka i Kamenice stigli smo i do obale Dunava i do nekada vrlo posećenog objekta „Dunavski biser“. Našu KIU ili ako vam je draže našeg SPORTIDŽA vozili smo potpuno lagano, oprezno i sa najblažim dodavanjem gasa. Istu taktiku primenili smo i u povratku s tim što smo se tom prilikom sa malo većom brizinom penjali na Banstolu. Na ulasku u Beograd putni računar odnosno kompjuter je pokazao da je potrošnja bila samo 6.7  litara goriva!!!

Ako se uzme u obzor da je reč o modelu sa turbo motorom od 1.6 litara i jačinom od 177 KS mislimo da je rezultat sa potrošnjom zaista dobar.

NOVA KIA SPORTAGE deluje impresivno, dizajn skreće pažnju pa je i laiku jasno da je reč o nečem van serijskom. Kada i vrlo krupna osoba zauzme mesto za upravljačem biće zadovoljna prostorom, širinom i visinom a isto to će osetiti i putnici na zadnjim mestima.  Nemamo nameru da vas „davimo“ sa opisivanjem opreme na NOVOJ KIA SPORTAGE. Sve potrebne informacije pružiće vam uvek ljubazno i stručno osoblje u kancelariji i serrvisu KIA – na kraju Zemuna. Praktično sve ono što predstavlja poslednju reč tehnike i elektronike smešteno je u ovom odista izvanrednom automobili. Mi smo imali zadovoljstvo da probamo TOP MODEL sa najskupljom opremom.!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije