Nikola Miljković pobedio i šampiona Slovačke i Evrope !

6. јун, 2016. #

Zvuči kao neka bajka ali nije, sve je realno, aktuelno i tačno ! Klinac sa tek napunjenom 21. godinom, naš sportski ponos i mladi ambasador SRBIJE, Beogradjanin NIKOLA MILJKOVIĆ, niže pobedu za pobedom u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA. Sa upravo završene trke u Češkoj koja je bodovana za šampionat Evrope, Češke, Slovačke, Austrije i Poljske doneo je čak PET pehara za pobedu u klasi N + 3000. Za malo je bio brži od višestrukog šampiona Slovačke PETERA JURENE ( „micubiši lanser“ ),  koji ima 47 godina i koji je 2007. bio šampion Evrope.

Stari as PETER JURENA oduševljen je vozačem iz Srbije. On vrlo dobro zna koliko je teško biti najbrži na ŠTERNBERKU, dao je sve od sebe, ali, morao je da pruži ruku petostrukom šampionu SRBIJE, NIKOLI MILJKOVIĆU.

Na poznatoj stazi u Češkoj, nažalost, eksplodirao je motor „micubiši lansera“ odličnog šampiona Italije, ANTONIA MILJOLIJA. Prosuo je ulje duž nekoliko stotina metara staze, pa je trka prekinuta dok se podloga opet ne osposobi za vožnju. MILJOLI je jedini iz klase N uspeo jednom da pobedi našeg mladog asa a sledeća trka se vozi na njegovom ognjištu, u Italiji, u Askoliju 22.juna 2016.

Od početka ovogodišnjeg šampionata NIKOLA MILJKOVIĆ je u redovnom kontaktu sa zvaničnim PRVAKOM EVROPE, sa odličnim makedonskim asom IGOROM IDJE STEFANOVSKIM. Postali su dobri prijatelji minule sezone, kada su zajedno učestvovali na mnogim brdskim trkama starog kontinenta a to drugarstvo se nastavilo. IDJE ove godine učestvuje u uglednoj ETCC seriji.

U ekipi NIKOLE MILJKOVIĆA, u ŠTERNBERKU je bio i MIODRAG MEDENICA vlasnik kuće MPRODUCTION, koji je snimao kamerom i beležio lepe momente foto aparatom a sve je za ljubitelje auto sporta u Srbiji odabrala i prosledila TAMARA MILJKOVIĆ.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije