Kia – ubedljivo prva po kvalitetu

24. јун, 2016. #

Kia – ubedljivo prva po kvalitetu
– Kia Motors – šampion kvaliteta prema istraživanju J. D. Power-a;
– Kia bolja i od Porsche-a, prošlogodišnjeg pobednika;
– Kia je prvi non-premium brend koji je osvojio prvo mesto u istraživanju IQS (u poslednjih 27 godina);
– Vlasnici Kia vozila u SAD-u u prvih 90 dana vlasništva imali su najmanje problema sa svojim vozilima.
Nakon što se Kia Motors već pozicionirala kao vodeća kompanija industrije u područjima dizajna, kvaliteta i tehnologije, danas je dosegla novi istorijski uspeh. Renomirana institucija J.D. Power proglasila je Kiju ubedljivim pobednikom istraživanja IQS (Initial Quality Study) 2016, u kojem je iza sebe ostavila 33 automobilske marke u SAD-u. Po prvi put u poslednjih 27 godina na vrhu lestvice našao se non-premium brend automobila masovne proizvodnje. Glavne zasluge ovog vrhunskog rezultata pripadaju modelima Sportage i Soul, koji su zablistali na prvim mestima u svojim segmentima, dok su Rio, Forte (Cerato) i Sorento bili među prva tri u svojim kategorijama.
„Biti broj jedan u kvalitetu u celoj automobilskoj industriji rezultat je Kijine dugogodišnje predanosti kvalitetu izrade i neprestanim poboljšanjima. Naša predanost odrazila se na mišljenja naših kupaca, koja su najveća potvrda našeg kvaliteta“ rekao je Michael Sprague, glavni izvršni direktor i izvršni podpredsednik Kia Motors Amerika. „Kao najviše rangirana marka u automobilskoj industriji, nema sumnje da je Kia proizvođač automobila svetske klase.“
Istina je kako je u zadne četiri godine u SAD-u prodaja Kia vozila u konstantnom rastu, te je danas već prestigla brojku od 600.000 vozila godišnje. U istom periodu naglo se poboljšao i položaj Kije u istraživanjima IQS institucije J.D.Power. Nakon što se 2013. Kia po prvi put uvrstila među prvih 10 brendova, 2015. godine je osvojila odlično drugo mesto. Ove je godine Kia pobedila sve, uključujući i luksuzne marke, te je prošlogodišnji pobednik Porsche, ove godine to mesto prepustio Kiji.
Istraživanje kvaliteta J.D. Power sprovodi se već 30 godina zaredom, a analiziraju se odgovori vlasnika automobila u 26 segmenata. Početni kvalitet vozila određen je kroz par kriterijuma, a vlasnici vozila ocenjuju iskustvo vožnje, kvalitet motora i menjača. Takođe, analizira se i široki spektar problema vezanih za kvalitet u prvih 90 dana vlasništva vozila.

KIA

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije