EHCC Šternberk – Na startu 10 „mucubišija“, Miljković brani vrh

1. јун, 2016. #

Brdske automobilske trke u Češkoj imaju odista značajnu tradiciju i veliku popularnost. Posebno su Česi ponosni na „škodu“ a kada smo jednom davno, na našem YU RELIJU, upitali poznatog reli šampiona KARELA ŠIMEKA ( na Avali je perfektno vozio „škodu 130RS“ ), koji je za njega najbolji auto na svetu „kao iz topa“ je odgovorio – „ŠKODA“.

Raznih modela „škode“ biće naravno i ovog vikenda, na najpoznatijoj brdskoj trci u Češkoj, na takmičenju ECCE HOMO ŠTERNBERK, na stazi dugačkoj 7.8 km. ali, nas će najviše zanimati rezultat belo zelenog „micubišija lansera EVO IX“, u klasi N + 3000, trenutno najbržeg i vodećeg u svojoj kategoriji u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA.

Vozača znamo svi a verujte znaju ga i mnogi poznavaoci auto sporta u Evropi. To je naravno momak iz Beograda, naš petostruki šampion NIKOLA MILJKOVIĆ, koji će sutra ( 2.juna ), baš u ŠTERNBERKU proslaviti svoj 21. rodjendan.

MILJKOVIĆI, preciznije članovi REAL MOTOR SPORTA polaze večeras put Slovačke i Češke a lider brdskog šampionata Evrope, popularni NIKOLICA je rekao:

„Obezbedili smo i gorivo za trku i gume za sve uslove. Video sam u listi prijava čak 12 takmičara u mojoj klasi, 10 „micubišija“ i po jedan „subaru“ i „reno megan“. Znam da će   biti teško i da će opet  biti brz Italijan MILJOLI  a  i domaći takmičari, Česi. Daću sve od sebe. Obezbedili smo i putničko vozilo za obilazak staze. U petak je verifikacija i tehnički pregled, u suboti dva treninga i u nedelju dve trke – idem na pobedu“

Vremenske prilike će za vikend biti promenljive, kao i u celoj Evropi. Za nedelju je najavljeno suvo vreme. Takmičenje u ŠTERNBERKU će okupiti sigurno preko 200 vozača i nekoliko desetina hiljada gledalaca. Ugledna trka ECCE HOMO je prvi put održana još 1905. godine a 35 godina je u kalenaru ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA. Staza ŠTERNBERK je 96 km. udaljena od čuvenog BRNA a samo
18 km. od OLOMOUCA, starog grada sa preko 100.000 stanovnika, gde svi obožavaju auto sport, kao uostalom i svi Česi, od rodjenja najpre naučeni šta je „ŠKODA“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije