EHCC – Lider, Nikola Miljković povećao prednost u generalnom

5. јун, 2016. #

Danas je na brdskoj stazi u Češkoj, kod ŠTERNBERKA, naš šampion NIKOLA MILJKOVIĆ zabeležio i četvrtu pobedu u ŠAMPIONATU EVROPE. Mladi automobilista je tako zadržao lidersku poziciju i povećao prednost nad Austrijancem SCHWEIGEROM, koji se nadmeće u jačoj A klasi, sa „micubišijem“.

Podsetimo, u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA, bodovi vozača iz klase A i N  se uzimaju u obzir prilikom stvaranja generalnog poretka za tabelu GRUPE 1.

SCHWEIGER danas nije pobedio u ŠTERNBERKU. Prvi je bio JAROMIR MALY, pa je SCHWEIGER osvojio samo 18 bodova, za drugo mesto.

U klasi N + 3000 slavio je MILJKOVIĆ i zaradio 25 bodova, dok njegov najveći rival Italijan ANTONIO MIGLIUOLO nije imao sreće. Kako nam je javio ZORAN MILJKOVIĆ italijanskom šampionu je eksplodirao motor na „micubišiju“.

Posle pet rundi ŠAMPIONATA EVROPE, NIKOLA MILJKOVIĆ je prvi sa 118 bodova. Drugi je SCHWEIGER sa 105.5   a treći MIGLIUOLO  sa 79 bodova.

Sledeća runda je zakazana za 26. jun u Italiji, na trci COPA PAOLINO TEODORA, u Askoliju. Naš mladi as bez obzira na ubedljivo vodjstvo mora i dalje da pobedjuje, kako bi ostvario svoj cilj – osvajanje TITULE u
ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA 2016. Posle trka u Italiji predstoji još 6 rundi šampionata, u Poljskoj, Slivačkoj, Nemačkoj, Švajcarskoj, Sloveniji i Hrvatskoj.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije