WRC Portugal – Mikelsen prestigao Ožiea i juri Kris Mika

22. мај, 2016. #

Odavno ovako uzbudljvo nije bilo u samom finišu SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA. Samo TRI ispita su preostala do cilja a 27. godišnji ANDREAS MIKELSEN, sa „folkswagen polom WRC“, kao da je dobio krila. Pobedio je na 16. brzinskom ispitu,na otvaranju završnog dana RELIJA PORTUGAL, u generalnom plasmanu je na drugom mestu, ispred OŽIEA, pa sada KRIS MIK ima prednost od 38.5 sekundi, uoči još TRI makadama.

Reklo bi se da Irac sve konce drži u svojim rukama i sada mu je najvažnije da bude brz i siguran i da ne reskira. KRIS MIK u svakom  trenutku ima informacije o vremenu koje postiže i vrlo dobro zna kako da dozira svoju vožnju. Čini se da je pred njim POBEDA, ali, mudrije je sačekati cilj ovog zaista sjajnog takmičenja koje na pravi način prikazuje KONKURENCIJU i istinsko RIVALSTVO.
DODATAK : ANDREAS MIKELSEN dobio je i 17. ispit, ispred OŽIEA ( + 2.4 sek. ) i KRIS MIKA ( + 3 sek. ). KRIS MIK sada, uoči još samo dva ispita, ima prednost od 35.5 sekundi i  već je izvesno da će  odlični vozač „sitroena“ ( SITROEN nije prijavljen kao fabrička ekipa i usmerio se na testitiranje najnovijeg modela za WRC 2017, medjutim KRIS MIK vozi automobil koji je kao fabrički i ima maksimalnu logostiku ) pobediti u PORTUGALU i zabeležiti DRUGI WRC trijumf u karijeri.
– ISPIT broj 18, pretposlednji, dobio je OŽIE, a KRIS MIK je imao 4. vreme i ZADRŽAO JE LIDERSKO MESTO sa 35.5 sekundi prednosti

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije