WRC Portugal – Da li to Ožie stiže Kris Mika ?

21. мај, 2016. #

Jubilarni 50. RELI PORTUGAL kao da potvrdjuje priče o neuništivoj popularnosti te najteže discipline automobilskog sporta. Ako smo na čas pomislili da je dominacija SEBASTIENA OŽIEA polako počela da zamara i od WRC-a pravi dosadne storije, povratak Irca KRIS MIKA i odlične vožnje Norvežanina ANDREASA MIKELSENA pokazuju nešto sasvim suprotno i vraćaju veru u pravu konkurenciju.

Brzinski ispit broj 15, od 37.67 km., je dobio OŽIE i to je njegova tek druga pobeda na ispitima Portugala. Ali, svetski prvak je na 15. ispitu bio bolji od lidera KRIS MIKA  čak  za 12.4 sekunde i ako bi brzi SEB nastavio tim tempom do cilja, na preostala 4  brzinska ispita, prednost vozača „sitroena“ bi se istopila.Ta prednost sada iznosi 45.3 sekunde.

Malo je medjutim verovatan takav scenario. Slede dva kruga sa po dva ispita, jedan od 22.47 km. a drugi od 11.9 km. KRIS MIKU je sve jasno, sada se vidi koliko su za njega bile značajne pobede na OSAM specijala i sigurno će i on i njegov tim dati sve kako bi se ostvarila toliko željena i rekli bi zaslužena pobeda. Simpatični dasa iz Irske voziće ako treba kao na slici, na dva točka.

U borbu za trijumf i prvo mesto na podijumu umešao se i „pomoćni vozač“ FOLKSWAGEN MOTOR SPORTA, danas izvanredni ANDREAS MIKELSEN, koji je zabeležio DVE POBEDE na ispitima, pa za timskim kolegom OŽIEOM zaostaje minimalnih 3.1 sekundi.

U svakom slučaju sutra negde oko ručka, dakle do 15 časova dobićemo odgovor na pitanje o pobedniku RELIJA PORTUGAL 2016.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije