TCR – WRC – Moto GP – sve u ovom vikendu

17. мај, 2016. #

Ljubitelje inostranih autotrka, relija i motociklizma očekuje baš zanimljiv vikend.

Najbolji automobilista Srbije, Pančevac DUŠAN BORKOVIĆ nastavlja takmičenje u svetskoj seriji TCR, u trkama sa zaista jakom konkurencijom gde su posle samo tri runde čak ŠESTORICA vozača bili na podijumu.BORKOVIĆ trenutno zauzima deveto mesto sa 47 bodova, uz dva podijuma, dva treća mesta. Na autodromu ENCO I DINO FERARI u Imoli, naš as će biti u poznatoj ekipi B 3 RACING TEAM,zajedno sa mladim HOMOLOM i još mladjim TAŠIJEM. Vodeći u TCR-u je PEPE ORIOLA sa 84 boda, ispred NEŠA sa 82 i MORBIDELIJA sa 80( pobednik osvaja 25 bodova). Obe trke u nedelju 22. maja prenosiće RTS 2.

PORTUGALSKI RELI se boduje za SVETSKI ŠAMPIONAT, biće po običaju izuzetno posećen, imaće 19 brzinskih ispita a na dosad održana četiri relija dva puta je pobedio OŽIE a po jednom LATVALA i PADON.
Makadam Portugala biće prilika za dokazivanje i „povratniku“ KRIS MIKU, koji je pauzu koristio za testiranje novog SITROENA, za 2017. godinu.

Na samo 150 km. od IMOLE, istog dana, u nedelju, čak oko sto hiljada gledalaca, naći će se na jednom od najlepših motodroma u svetu, na pisti MUDJELO, kako bi pratili trke u tri svetske kategorije. U kraljevskoj klasi svi najviše očekuju od ROSIJA, LORENCA i MARKEZA a trke po običaju prenosi SPORT KLUB. LORENCO vodi sa 90 bodova, drugi je MARKEZ sa 85 a treći ROSI sa 78.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije