TCR Spa – Borković dobar na treningu, ali tek sledi najvažnije….

5. мај, 2016. #

Najbolji srpski automobilista, 31. godišnji Pančevac, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, danas je vrlo dobro odradio dva slobodna treninga, sa 6. i 3. vremenom, medjutim pravo dokazivanje i predstavljanje vožnje i pripreme automobila uslediće sutra, u VEOMA BITNIM KVALIFIKACIJAMA, koje će odrediti poredak na prvoj trci TCR serije koja je zakazana u petak u 17.30 ( uz direktan prenos na RTS 2, baša kao i druga, u subotu u 12.35).

Na poznatoj belgijskoj stazi SPA, dugačkoj 7 km. BORKOVIĆ je svog „seat leona TCR“, SA BROJEM 62 I BAŠ VELIKOM ZASTAVOM SRBIJE, vozio i brzo i pametno, pa je drugi trening u najbržem krugu okončao čak za SEKUNDU BRŽE nego u prvom treningu. Uzimajući u obzir i prvih i drugih 30 minuta, koliko su trajali slobodni treninzi naš as je ukupno imao ČETVRTO vreme, što je sjajan rezultat u konkurenciji 18 vozača, ALI, ponavljamo. sutra je ono najbitnije, KVALIFIKACIJE i TRKA.

Najbolje vreme ukupno, je ostvario Amerikanac GLEASON sa „hondom“ ( 2.34.839 ), drugo vreme je imao Rus AFANASYEV sa „seatom“ ( 2.34.914 ), treće Španac PEPE ORIOLA sa „seatom“ ( 2.34.922 ) a četvrto naš šampion DUŠAN DUCA BORKOVIĆ sa „seatom“ ( 2.35.201 ), koji je tako bio i najbolji u madjarskom timu B 3 RACING.

Podatak da su čak SEDMORICA vozača na drugom treningu bila u samo 0.907 sekunde najbolje govori o izuzetnoj konkurenciji u TCR svetskoj seriji.

Kvalifikacije počinju u petak u 13.40 i mogu se pratiti na sajtu TCR-a a prva trka je istog dana, u petak u 17.30.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije