TCR Imola – Francuz Vernay kažnjen zbog incidenta sa Borkovićem !!

22. мај, 2016. #

Veliki broj poklonika automobilskog sporta danas je s pažnjom i uzbudjenjem pratio RTS 2 i snimak prve trke TCR internacionalne serije, gde prvi put učestvuje naš danas najbolji automobilista, 31. Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ, već puno puta dokazan kao neobično hrabar i kvalitetan sportski as.

BORKOVIĆ se tokom svoje internacionalne karijere na brdskim trkama a potom u ETCC-u, WTTC-u, pa opet u ETCC-u i najzad ovom TCR šampionatu, koji se vozi širom sveta, susretao sa mnogim izazovima, mnogim nerazumnim sudijskim odlukama i sa nažalost mnogim „prljavim“ vozačima.

Najnoviju neprijatnost ili bolje rečeno katastrofalan incident priredio mu je 28. godišnji francuski automobilista JEAN KARL VERNAY, koji ga je sa očiglednom namerom udario u zadnji levi deo automobila, u trenutku velike brzine , kada je automobil dovoljno dotaći ( to sportski vozači vrlo dobro znaju ) da bi rival izgubio prijanjanje na pneumaticina i izleteo sa staze. U tom momentu BORKOVIĆ je čvrsto čuvao vrlo dobro PETO mesto.

VERNAY nije početnik, njegova karijera traje već punih 16 godina. Bio je uspešan u Francuskoj u kartingu, u nacionalnom PORŠE KUPU, vozio je formule CAMPUS i formulu TRI, vozio je i turističke trkačke automobile. Danas je opet dokazao da ne ume sportski podneti neuspeh, pa se u samom finišu trke, uvidevši da ne može da pretekne DUŠANA BORKOVIĆA  odlučio na najgrublji potez – namerno je udario našeg šampiona i izbacio ga sa staze ( i pre toga ga je više puta udarao ). Sve se dogodilo pri brzini oko 200 km na sat, srećom bez posledica po BORKOVIĆA što se telesnih povreda tiče, ali je njegov „seat“ znatno oštećen i nije bilo mogućnosti da se u kratkom vremenu dovede u normalno stanje za drugu trku.

Zbog incidenta sa DUŠANOM BORKOVIĆEM, francuski automobilista JEAN KARL VERNAY je kažnjen a oduzimanje pozicije i prebacivanje pozadi u plasmanu dobio je i zbog „sečenja“ krivina van staze, odnosno zbog nepoštovanja ograničenja staze.

Ta kazna nije ama baš nikakva uteha za hrabrog i sve boljeg DUŠANA DUCU BORKOVIĆA. Danas je celom svetu pokazao svoje umeće, OPET JE DEMONSTRIRAO SVETSKU VOŽNJU. Tužno je da direkcija trke i svi zvaničnici TCR serije nisu mnogo oštrije sankcionisali potez VERNEA a BORKOVIĆU dodelili bodove za PETO MESTO, pošto se sve dogodilo samo krug pre kraja trke.Sličnih udesa će ipak i dalje biti a da li će vozači nalik VERNEU i dalje bahato voziti zavisi isključivo od odluke ODGOVORNIH.

Našem najboljem asu možemo poželeti puno sreće i puno dobrih i sportskih trka. Morao bi jedino da još bolje pripazi na GRUBIJANE i da sebi obezbedi što više bodova.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije