Moto GP Mudjelo – U foto finišu 1. Lorenco 2. Markez….

22. мај, 2016. #

Vozač Jamahe Horhe Lorenco trijumfovao je na Velikoj nagradi Italije, pošto je u foto-finišu za 19 hiljaditinki pobedio Marka Markesa na Repsol Hondi.

Lorenco je tako upisao petu pobedu u poslednjih šest godina u “Muđelu”, a njemu i Markesu na podijumu se pridružio vozač Dukatija Andrea Janone.

Miljenik domaće publike Valentino Rosi imao je trku za zaborav, pošto mu se dok se borio sa Lorencom za vođstvo pokvario motor.

Lorenco je definitivno došao do jedne od svojih najznačajnijih pobeda u karijeri, pošto je Markes bio ispred njega na izlazu iz poslednje krivine. Međutim, vozač Jamahe je dao gas u samom finišu i uspeo da slavi praktično za dužinu točka.

Upravo borba koju su Lorenco i Markes vodili u poslednjih nekoliko krugova je obeležila trku, a prethodno je posle samog starta slično bilo sa bitkom branioca titule i Rosija. Na veliku žalost nekoliko desetina hiljada njegovih navijača u Muđelu, Doktor je trku završio već u prvoj fazi trke. Prethodni put Jamaha je na taj način devetostrukog šampiona izdao 2006. godine na Velikoj nagradi Italije.

Janone se za podijum izborio pošto se probio posle lošeg starta i prvo izašao kao pobednik iz duela sa timskim kolegom Andreom Doviciozom, a potom i Danijem Pedrosom na drugoj Repsol Hondi. Pedrosa je kroz cilj prošao sa manje od dve desetinke zaostatka i morao je da se zadovolji četvrtim mestom, ispred Dovicioza, Maverika Vinjalesa na Suzukiju i vozača Jamahe Teh 3 Bredlijem Smitom. Najbolju desetoricu kompletirali su vozač Pramak Dukatija Danilo Petruči, Aleš Espargaro na drugom Suzukiju i test vozač Dukatija Mikele Piro.

Na čelu generalnog plasmana Lorenco sada ima 115 bodova, deset više od Markesa, dok je Rosi treći sa 78.

Ovogodišnji Moto GP šampionat se nastavlja Velikom nagradom Katalonije 5. juna.

Izvor: Sportklub.rs+auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije