FIA European HCC – Epilog brdskih trka u Bragi

9. мај, 2016. #

Petostruki šampion Srbije u automobilizmu, neverovatni „klinac“ iz Beograda, 20. godišnji student NIKOLA MILJKOVIĆ, i dalje je LIDER u tek započetom ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA. Srpski as vodi veoma tešku bitku sa neuporedivo iskusnijim i bogatijim majstorima volana iz Austrije, Italije i Češke i za sada je brži od svih u svojoj kategoriji 1 ( Podsetimo pobedio ih je i u Francuskoj i u Austriji a oni su više nego duplo stariji od našeg vozača i neuporedivo zreliji ). Naime Austrijanac SCHWEIGER je osvojio samo 12,5 bodova ( sada ima ukupno 62.5 ) jer nije imao još dva rivala u grupi A ( minimum je 3 ), već samo jednog. Naš šampion NIKOLA MILJKOVIĆ je pobedio na prve dve trke u BRAGI, ali je treću dobio Italijan MIGLIUOLO, pa je NIKOLI pripalo 18 bodova, što ga je u kompletnom zbiru zadržalo na prvoj poziciji sa 68 bodova.

Na trci u BRAGI svi su već čuli da momak iz Srbije, od samo 20 godina, najbrže vozi „micubiši lansera EVO IX“ od 417 KS, da je već PET puta bio nacionalni šampion, da je uspešan student i da je bio polaznik FIA AKADEMIJE za mlade talente, u Beču i da ide stazama šampiona Evrope DUŠANA BORKOVIĆA. Znaju i da nije član nekog bogatog tima i da često zbog nedostatka novca vozi na starim gumama. Pa valja će neko u ovoj našoj SRBIJI shvatiti kakav je sportski ambasador SRBIJE automobilista NIKOLA MILJKOVIĆ i valjda će se naći novac za ČETIRI NOVE GUME za prvi sledeči vikend u ŠPANIJI.e

Iz PORTUGALIJE se za ljubitelje auto sporta u SRBIJI a i za sve naše ljude javio se ZORAN MILJKOVIĆ, NIKOLIN otac i naš nekadašnji šampion:

„Švajger je pobedio, ali s obzirom da ih je bilo nedovoljno u klasi dobija samo 12,5 bodova, tako da je on trenutno drugi u diviziji, iza Nikole. Što se tiče same trke sve je bilo nepredvidivo s obzirom na neverovatne vremenske uslove. Vreme se menjalo u 5 minuta, od potopa do sunca. Prva dva treninga smo kalkulisali sa starim gumama, ali od trećeg i ujedno zadnjeg treninga smo počeli sa kišnim gumama i Nikola ih je na tom treningu, kao i na prvoj trci koja se vozila u subotu, deklasirao. Švajger je dolazio da zagleda gume i govorio da je to razlog što je Nikola najbrži, a ja sam ga kao u šali potapšao po ramenu i rekao da nešto ima i do vozača. Ujedno sam ga pozvao da u Češkoj u Šternberku dođe na tortu pošto će Nidža napuniti 21 godinu. U nedelju na preostale dve vožnje pred sam početak svi su izašli na kišnim gumama jer se svakog trenutka očekivala kiša, ali umesto toga sunce najjače moguće i suva staza. Rezultat je poznat, Nidža je bio ispred Italijana sa malom razlikom, ali su kišne gume, kojima je ovo bila PETA  vožnja, već bile na izmaku. Zadnja vožnja počinje po neverovatnom pljusku, mi na onome što imamo od guma, a Italijan zna se, NA MNOGO BOLJIM. Pogledao sam snimak iz auta i zaista će biti jako posećen kad ga budemo pustili, ali nedostajalo je dve i po desete do sreće. Za Španiju pratimo prognozu i nadamo se, pošto ima izgleda,da u nedelju bude suvo. Ako ne, daćemo sve od sebe sa starim gumama.Zahvaljujući  izveštajima iz Portugalije već se javljaju prijatelji koji žele da pomognu i svima im  zahvaljujem. Veliki pozdrav celoj SRBIJI od NIKOLE MILJKOVIĆA i našeg tima REAL MOTORSPORT“.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije