EHCC Fito Španija – Pismo pobedničke ekipe

16. мај, 2016. #

Posle kiše dođe malo sunce. U subotu posle treninga, gde je Nidža bio ubedljivo brži, svi smo se nadali  jutru, lepom vremenu i ostvarenju Nidžine želje da proba da obori rekord staze.

Bio je ubeđenen da može da napadne rekord.  Kao po običaju, to je ono što daje draž trkama, vremenske prilike su se opet poigrale. U nedelju je počela da pada sitna kiša koja je prekrila čitavu stazu tako da su sve naše želje i planovi pali u vodu. S obzirom da su naše kišne gume već bile jako jako loše, odlučio je da ne startuje na  treningu već da ostavi to malo guma za trku. Trebalo je sačuvati subotnju prednost koja je bila velika, posle prve vožnje i taktički mudro i zrelo odvozati ove dve vožnje.

Tako je i bilo. Prvu nedeljnu trku (sve ukupno je to druga trka) Nikola je sjajnom vožnjom dobio, sa prednošću od skoro jedne sekunde, što je fenomenalno s obzirom na stanje guma. Ipak, sve su se karte otvarale u trećoj, zadnjoj vožnji. Logično je bilo za očekivati da će se vremena iz prve i ove treće računati, s obzirom na suvu stazu, tako da smo na treću vožnju i prosušenu stazu izašli sa slikovima.

Tenzija je bila jako velika, da ne ostanemo bez zrnca sreće, kao u Portugalu, ali na sreću ovaj put je sve bilo na našoj strani. Na kraju, prednost od jedne sekunde donela nam je veliku pobedu i ogromnu radost. Ova radost nije samo naša, već i gomile klinaca koja čitava tri dana okružuju Nikolu. Kod njih je postojala velika želja da on pobedi. Kako izneveriti takve navijače. Žao nam je što je ovako velika razdaljina, pa ne možeš da čuješ kako kucamo čaše u znak pobede. Ne znamo kakvo je vreme u Beogradu, ali smo sigurni da smo ti ulepšali dan.Puno te volimo…

Racing family Miljković

( uneta je ispravka o razlici u sekundama, tačan podatak je da je NIKOLA MILJKOVIĆ u zbiru dve vožnje pobedio sa razlikom od 00.959 sekundi )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije