TCR Bahrein – U prvoj trci Borković osvojio 6. mesto i 4+8 bodova !

2. април, 2016. #

Počelo je dobro, drugo vreme u kvalifikacijama i prva 4 boda. Na startu kiks !!!Naš šampion DUŠAN DUCA BORKOVIĆ je svojim „seatom“  loše krenuo i odmah su ga pretekla čak četvorica vozača. U prvu krivinu je ušao kao šesti. Posle toga je izgubio i tu poziciju i pao na 9. mesto, medjutim uspeo je da se probije na 6. mesto i da tako završi trku,uz  osvajanje 8 bodova.  U jednoj krivini je imao kontakt sa nekoliko rivala i nadamo se da neće biti sankcija.

Odmah po dolasku u boks posle razgovora sa svojim inžinjerima BORKOVIĆ jer rekao:

„Iznervirao sam se, auto mi se na startu ugasio jer nije imao potrebnu snagu, nastavio sam. Imao sam kontakt sa KOMINIJEM. Auto je dosta oštećen svuda. Pokazao sam da imam dobar ritam, ali, šta mogu to su trke, mogao sam bolje“

Staza u BAHREINU je pod svetlima reflektora uzgledala fantastično nestvarno, magično, kao da je na nekoj drugoj planeti, sa ogromnim prostorom pored piste, delovala je izvanredno bezbedno. Prva TCR trka je bila više nego uzbudljiva. Slavio je mladi PEPE ORIOLA, sa „seatom“ ispred veterana  MORBIDELIJA sa „hondom“ i iskusnog NEŠA sa „seatom“. Četvrti je bio AFANASYEV, sa „seatom“ peti PELINENE, sa „hondom“ a iza našeg DUCE su kroz cilj prošli zvanićni šampion KOMINI, sa „volkswagenom“ i mladi HOMOLA, sa „seatom“. Druga trka se vozi u nedelju, sa obrnutim redosledom prve DESETORICE iz kvalifikacija ( Borković kreće sa 9. pozicije ) i uz direktan prenos na RTS 2.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije