Nikolu Miljkovića zavolela Sedma sila

26. април, 2016. #

Novinarstvo je divna profesija,iako stresna, teška, često nezahvalna, medjutim zna da bude divna i sasvim sigurno veoma bitna i snažna – prava SEDMA SILA, sa takvim prefiksom poznata još iz doba Napoleona.

Danas je mnogo toga devalvirano, nema više dobrog starog zanata, dugogodišnjeg učenja i sticanja iskustva a novinarima se nazivaju bukvalno početnici. Ipak, ima i danas onih koji umeju da prepoznaju kvalitet i teme o kojima valja pisati, pogotovo kada je reč o mladim i uspešnim ljudima..

Automobilistu NIKOLU MILJKOVIĆA, koji početkom juna puni tek 21. godinu a koji iz sebe ima brilijantnu karijeru ukapirali svi pravi stvaraoci žurnalistike.

NIKOLINE najnovije pobede u ŠAMPIONATU EVROPE NA BRDSKIM STAZAMA prosto su primorale iskrene i stručne novinare da u superlativima proprate rezultate momka sa Karaburme. MILJKOVIĆ se s pravom može nazvati i NADOM i TALENTOM auto sporta SRBIJE, jer njegovi pehari, titule i rekordi  to nedvosmisleno potvrdjuju.

Ako usred jedne veoma poznate brdske trke, kao što je to bila ova u nedelju, u austrijskom REHBERGU, pobedite domaće majstore volana a i goste iz Italije, Češke i Slovačke, pobedite ih veoma teško ( prva četvorica su u zbirnom vremenu bili u JEDNOJ SEKUNDI, na stazi od 5 kilometara ) i osvojite najveći pehar onda to i laicima sve govori.

NIKOLU MILJKOVIĆA već dugo prate mnogi mediji. Odmah posle takmičenja u Austriji, vest o sjajnoj pobedi ( PO KIŠI ) našeg golobradog asa obajavio je NEMANJA MATIĆ, novinar RTS-a, a podržava ga i PREDRAG PEDJA MILINKOVIĆ iz iste redakcije. TV snimatelj  MIODRAG MEDENICA je zadužen za video materijal, PETAR ŽIVKOVIĆ dugodišnji novinar VEČERNJIH NOVOSTI odmah je takodje svojoj redakciji prosledio vest. Isto već dugo čini IGOR MARKOVIĆ novinar i nekadašnji reli suvozač, koji radi za ugledni SOS tv kanal i reviju SAT. NIKOLU prati i redakcija emisije ABS ŠOU i urednik BOJAN NIKOLIČ, a priču o mladom šampionu SRBIJE uskoro će objaviti i poznata medijska kuća VRELE GUME i MIODRAG PIROŠKI. Specijalizovani list SPORTSKI ŽURNAL i DUŠAN VASILJEVIĆ redovno prikazuju najnovije rezultate sa brdskih trka šampionata Evrope, LJUBOMIR IVANOVIĆ je tekst priredio za crnogorsku reviju AUTO  a i mnogi  čitani sajtovi vrlo profesionalno podržavaju NIKOLU MILJKOVIĆA. To su pre svega AUTO BLOG.RS ( IVAN MITIĆ ), TRKE.RS, NET AUTO ( ZLATKO MITIĆ ), RALLY MAGAZIN.RS, 3,4 SAD i drugi..Naravno, već više decenija o porodici MILJKOVIĆ  piše i autor sajta MOJ SVET BRZINE.

Na koncu ovog teksta mora se reći da porodica MILJKOVIĆ ne bi mogla da uradi ništa bez pravih prijatelja i sponzora. RAJAN RAJIČIĆ je svog „micubišija lansera EVO IX“ u svom servisu u Beogradu pripremio za trke i ustupio ga na korišćenje četvorostrukom šampionu NIKOLI MILJKOVIĆU, firma iz SUBOTICE – RAVENOL je prepoznala gde valja ulagati, pomažu beogradski SELP TURBO SERVIS i SERVIS TADIĆ, firma MATRIX iz SUBOTICE,  a jedan od najlepših primera razumevanja auto sporta i svih peripetija koje prate pripreme oko bavljenja trkama stiže iz POLJSKE, iz čuvene sportske firme „4 TURBO“ u KATOVICAMA.

Firma „4 TURBO“ je dobro poznata vrhunskim asovima auto sporta u Evropi jer je najbolja za takozvano MAPIRANJE, odnosno ELEKTRONSKO PODEŠAVANJE motora,  svih marki automobila a i po posedovanju svih neophodnih delova za jake sportske mašine. Uoči trke u Austriji NIKOLA i njegov otac ZORAN MILJKOVIĆ bili su u Katovicama i imali poseban tretman od svih, najviše od glavnog majstora – gospodina LUKAŠA ( LUKASZ CIESZKO ).

NIKOLA MILJKOVIĆ , njegova sestra TAMARA i otac ZORAN MILJKOVIĆ kroz samo nekoliko dana kreću put BRAGE, u PORTUGALIJI, gde ih posle 3000 km. vožnje u kombiju i sa prikolicom, a na prikolici   „micubiši“ od 417 KS, očekuje nova trka ŠAMPIONATA EVROPE NA BRDU.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije