Nikola Miljković – šampion koji napreduje

13. април, 2016. #

NIKOLA MILJKOVIĆ je već nadomak Francuske,gde ga ovog vikenda, od 15-17 aprila očekuju treninzi i dve brdske trke ŠAMPIONATA EVROPE. Voziće se u mestu ST  JEAN DU GARD – COL  ST  PIERRE.

NIKOLIN „micubiši EVO IX“ startovaće u klasi + 3000. Reč je o automobilu koji je pripremljen u servisu RAJANA RAJIČIĆA, u Beogradu. Pred mladim šampionom je još jedna veoma naporna sezona. Podsetimo da je BRDSKI ŠAMPIONAT EVROPE podeljen u dve kategorije 1 i 2, u okviru kojih će se pojaviti puno takmičara u puno klasa. Karakteristika BRDSKIH TRKA ŠAMPIONATA EVROPE je neobično velika posećenost i kada je reč o sportistima i kada se govori o publici, pa je to sjajna prilika za prikazivanje nekog tima, vozila i sponzora. Ne treba naglašavati da je naš najbolji automobilista DUŠAN DUCA BORKOVIĆ dve sezone proveo na istim i sličnim stazama i da je  2012. godine postao ŠAMPION EVROPE.

NIKOLA MILJKOVIĆ je u svet brzine ušao kao dečak, vozio je karting na ADA HUJI i nekoliko godina bio u samom vrhu te osnovne škole auto sporta. Potom se obreo medju najboljim vozačima popularnog „juga“, onda za volanom „honde sivik“, pa „seata“ i najzad uskočio u snažnog „micubiši lansera EVO IX“. Oprobao se u kartingu,na brdskim i kružnim stazama i na reliju. Već puno puta je pobedjivao, osvojio pregršt pehara i medalja i bio brži od mnogih rivala. Četiri šampionske titule u SRBIJI, njegova sportska biografija i mladost ( 21. godina ) daju za pravo svakom novinaru da ga uvrsti u red naših najboljih majstora volana. Automobilizam je poseban sport – TEHNIČKA DISCIPLINA, sve najviše zavisi od budžeta, mogućnosti testova, nabavke automobila i svakako od pravih inženjera. Mladog asa za sada prati i sreća i nadamo se da će tako biti i dalje…..

KALENDAR    FIA EUROPEAN HILL CLIMB 2016 :

1.    15-17   april    St Jean du Gard – Col St Pierre     Francuska
2.   22-24    april   Rechbergrennen    Austrija
3.   06-08   maj    Rampa International da Falperra     Portugalija
4.    13-15   maj   Subida International al Fito     Španija
5.   03-05  jun    Ecce Homo Sternberk     Češka
6.    24-26  jun   Ascoli  „Paolino Teodori“     Italija
7.    8-10  jul     Limanowa       Poljska
8.    15-17  jul   Dobsinsky  Kopec     Slovakia
9.    29-31  jul    Glasbachrennen       Nemačka
10.   19-21  avgust   St Ursanne les Ringiers      Švajcarska
11.    2-4    septembar   GHD Petrol  Ilirska Bistrica      Slovenija
12.   16-18   septembar  Buzetski dani       Hrvatska

Galerija slika

Članci iz iste kategorije