CEZ – Hungaroring u znaku EKO Lein tima Vesnić

30. април, 2016. #

 

 

Da je EKO Lein racing team Vesnić trenutno najbolji i najspremniji trkački tim u Srbiji ali i daleko šire dokazao je upravo završeni takmičarski vikend šampionata Centralne Evrope u automobilizmu. Jednostavno je teško i nabrojati postignuto … Milovan Mikica Vesnić zabeležio je ubedljive pobede u obe sprint trke a sa  Mladenom Lalušićem i u debitantskom nastupu u endurance takmičenju, u trajanju od sat vremena. Mladen je pored toga u sprintu kroz cilj prošao kao treći i drugi, dok je Rudi Pešović uz dva šesta mesta generalno dva puta trijumfovao u šampionatu Slovačke i ESET kupu.

Nakon takvih rezultata jednostavno je bilo za očekivati da ekipa  ponese i priznanje najboljeg tima. Pored ubedljivog trijumfa ono što najviše raduje su vremena koja su naši takmičari postizali na Hungaroringu. Vesnić je naravno dominirao i vreme postignuto na jučerašnjim kvalifikacijama je, na primer, za više od sekunde bolje od najboljeg koje je voženo prošle godine u ETCC-u.

Prva sprint trka dana počela je veoma uzbudljivo. Fantastičnim startom Mladen Lalušić je jednostavno preskočio dve brze devojke iz Mađarske Edinu Bus sa „seatom“ i Vivien Keszthelyi sa „audijem TT“ i uhvatio priključak iza iskusnog Vesnića. Dva crveno-crna „seata“ EKO Lein racinga u istom poretku su i završila trku bez većih problema. Iza njih Pešović je dao sve od sebe ali konkurenti su bili jednostavno prebrzi pa je i ovu trku završio kao šesti, ali ponovo kao najbolji u konkurenciji šampionata Slovačke i češkog ESET kupa.

Kao šlag na tortu došla je endurance trka koja je zatvorila ovaj trkački vikend u Mađarskoj. Prvi za volan EKO Lein racing “ seata“ seo je Mladen Lalušić i do ulaska u boks, nakon 25 minuta vožnje, već je imao više od 30 sekundi prednosti, ispred češkog automobiliste Petra Krejcija u Lotusu. Na Vesniću je bilo samo da tu prednost održi što iskusnom automobilisti iz Užica nije predstavljalo problem pa se dvojac srpskih asova nakon sat vremena vožnje ponovo našao na najvišem stepeniku podijuma.

„Savršen vikend je iza nas. Ceo tim je funkcionisao kao jedan i još jednom smo dokazali da spadamo u sam evropski vrh. Ja sam se u CEZ-u davno pokazao i dokazao a kilometri koje sam tokom ova dva dana odvezao mi pre svega služe kao škola za što bolje upoznavanje „seata“. To je iskustvo koje mogu u budućnosti da primenim i kao vozač i kao čovek zadužen za pripremu i podešavanja automobila. Mladen je sve brži i brži a i Rudi je značajno popravio vreme u odnosu na prošlu godinu. Idemo kući ponosni kako smo prezentovali Srbiju i svoje sponzore.“ – izjavio je Vesnić nakon trke.

Ekipa se Vraća u Srbiju ali predaha nema. Odmah se nastavljaju pripreme novog automobila TCR specifikacije koji mora biti spreman za takmičarski vikend u Austriji kada se polovinom maja vozi trka na čuvenom RedBull ringu.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije