Lein Racing team – Vesnić i Lalušić testirali u Francuskoj

28. март, 2016. #

 

Sezona automobilističkih takmičenja za ASK Lein racing i srpske takmičare Milovana Mikicu Vesnića i Mladena Lalušića uskoro počinje trkom Evropskog kupa turing automobila, FIA ETCC, na francuskom autodromu Paul Ricardm ovog vikenda. Mladen će se naći odmah za volanom, dok će  Vesnić na prvoj trci  biti u ulozi savetnika.

Problemi sa isporukom novog Seat Racer-a i dalje prate srpski tim pa su prvi ovosezonski testovi morali biti odrađeni sa automobilom prošlogodišnje specifikacije. Sve to nije omelo Vesnića i Lalušića da svaki izveženi kilometar iskoriste na najbolji mogući način.

Za prvi ovogodišnji test izabrana je takođe staza u Francuskoj i to na stazi Magny Cours (  u centralnoj Francuskoj, oko 250 km. južno od Pariza, čak 1650 km. od Beograda ), jer se isti autodrom nalazi u kalendaru FIA ETCC-a, ali i zbog toga što je potpuna nepoznanica za oba vozača. U pitanju je staza dužine 4.411 metara, na kojoj su vožene serije kakva je Formula 1  a i „porche Super kup“.

„Oduševljen sam pre svega konfiguracijom staze ali i celom infrastrukturom. Ljubazni domaćini su nam u svakom pogledu izašli u susret.“ – izjavio je Milovan Vesnić – „Ovo su moji prvi pravi kilometri za volanom Seat Leon Racera. Žao mi je što nismo dobili nov automobil jer bi nam to mnogo značilo u pripremi setapa za prvu trku koja je na programu predstojećeg vikenda. Ipak nakon godina u STW automobilu a zatim u BMW-u novi koncept trkačkih vozila koji se forsira poslednjih godina je nov za mene ,tako da je ovo iskustvo izuzetno dragoceno. Naravno akcenat ekipe je bio na Mladenu koji  će startovati od samog početka.“

Mladen Lalušić  je zadovoljan  prvim izlaskom na stazu u sezoni 2016 – „Nakon zimske pauze ulazak u vozačku kondiciju izuzetno je bitan. Postepeno smo pojačavali tempo i zadovoljan sam postignutim vremenima. Uz Mikicine savete mislim da ću biti spreman za prvu trku i pored toga što novi Seat dobijamo tek u sredu. Po svim pričama automobil se na stazi ponaša potpuno drugačije od stare specifikacije i nemamo previše vremena da se upoznamo sa njim. U svakom slučaju sa nestrpljenjem očekujem da sednem u novog Seata i start moje prve kompletne sezone ETCC-a.“

Ekipa sa Magny Coursa kreće odmah put Španije i Seat Sporta, gde će u sredu preuzeti novi automobil. Ako se budu stvorili uslovi, novi Seat Racer će prve kilometre napraviti dan kasnije na stazi kraj Barselone a u petak 01. aprila počinje takmičarski vikend ETCC-a na pisti Paul Ricard, na jugu Francuske.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije