Nissanov prvi bob sedmosed !!!

3. фебруар, 2016. #

Nissan ruši konvencije i konstruiše prvi bob sedmosed

• Inspirisan dizajnom i tehnologijom modela X-Trail Nissan je obični bob pretvorio u prefinjeni sedmosed
• Premijerno spuštanje prvog bob sedmoseda niz stazu održano je na legendarnoj olimpijskoj stazi u Innsbrucku u Austriji
• Pogledajte prvu vožnju bob sedmoseda: https://youtu.be/-tL2RLeYGEI
Nissan je ponovno srušio konvencije predstavljanjem prvog bob sedmoseda u Innsbrucku u Austriji.

Premijerna vožnja bobX-TrailBobsleigh nadahnutog dizajnom Nissan X-Traila održana je na legendarnoj olimpijskoj stazi u Iglsu, a bobom je upravljao britanski osvajač olimpijske medalje SeanOlsson.

Nissan je sarađivao sa stručnjacima za bobove kako bi tradicionalni bob četvorosed pretvorio u sedmosed inspirisan modelom X-Trail koji postiže brzinu od 100 km/h, a u krivinama postiže G-silu od 4,5 G.
Kliknite na link u nastavku i pogledajte video: http://www.newsroom.nissan-europe.com/EU/en-gb/Media/Media.aspx?mediaid=141866

Prepoznatljivim prednjim krajem, svetlima i sa sedam sedišta, bob oponaša odvažni dizajn Nissan X-Traila. Putnicima omogućava pregled od 360 stepeni kako im ništa ne bi promaklo – baš kao i sistem AroundView Monitor Nissan X-Traila.

Sofisticirani sistem pogona na sva četiri točka ALL MODE 4×4 i Nissan X-Traila, baš poput boba vozaču omogućava potpunu kontrolu na ledu i snegu.

DarrylScriven, rukovodilac Nissanovog evropskog sektora za dizajn, udružio je snage sa stručnjakom za proizvodnju bobova Diegom Menardijem i vrhunskim vozačem boba Ianom Richardsonom kako bi spojio dizajn automobila i vrhunska aerodinamička svojstva.

Ian Richardson i Diego Menardi zajedno imaju više od 50 godina iskustva u proizvodnji bobova i prenose svoje iskustvo i proizvode bobove za pobedničke ekipe širom sveta.

Darryl je izjavio: „Želeli smo da ljudima omogućimo uzbuđenje iz prve ruke koje donosi vožnja boba i da oseteavanturističkiduh naših crossovera.

Nissanov evropski sektor za dizajn inspirisan oblikom i osobinama našeg X-Traila stvorio je X-TrailBobsleigh koji je Diego Menardi ručno proizveo u svojoj radionici u Cortini. Rezultat oponaša sveže ideje i tehnologije Nissanovih revolucionarnih crossovera.”

Sedmosed je dizajniran pomoću nacrta i računarski potpomognutog dizajna (CAD). Detalji na prednjem delu inspirisani su prednjom maskom V-motion modela X-Trail i oponašaju linije poklopca motora.

Dizajn je upotpunjen izduživanjem kabine kako bi se omogućio smeštaj za sedam putnika.

Ključni podaci: poređenje modela X-Trail i bob X-TrailBobsleigh

X-TRAIL Tekna 1.6 dCi 4×4

X-TRAIL bob
Stavka Podaci Stavka Podaci
Sedišta Sedam Sedišta Sedam
Visina 1.710 mm Visina 850 mm
Dužina 4.640 mm Dužina 4.200 mm
Bruto masa 2.160 kg Bruto masa 895 kg
Masa praznog vozila 1.580 kg Masa praznog vozila 310 kg
Zapremina motora 1.6 dCi Zapremina motora N/A
0-100 km/h 11 sekundi 0-100 km/h 30 sekundi
Najveća brzina 186 km/h Najveća brzina 105 km/h
Snaga 130 KS Snaga 621 KS (463 KW)
Za više informacija posetitehttp://www.nissan.eu/neweurope.html.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije