Miloš Pavlović i dalje u „lamborginiju“, ali, u seriji Adac Super trofeo

2. фебруар, 2016. #

Jedan od najuspešnijih i najboljih vozača Srbije, 35. godišnji MILOŠ PAVLOVIĆ, i ove godine će nastaviti da prikazuje svoje raskošno znanje za volanom snažnog „lamborginija hurakan“, ali sada u nemačkoj seriji ADAC SUPER TROFEO EUROPA. Biće u timu BONALDI MOTORSPORT, zajedno sa mladim Fincem, 16 godina mladjim, PATRIKOM KUJALOM.

Pomenuta serija će se održati na 7  poznatih staza sa 14 trka a pored „lamborginija“ publika će imati priliku da vidi i timove sa vozilima „mercedes“, „bmw M6“, „porše 911“, „audi R8“, „korveta C7“, „nisan GT-R“ i „bentli kontinental“. Sve trke će uživo  prenositi nemačka TV stanica Sport1. Prva dupla trka je zakazana od 15.- 17. aprila na pisti OŠERSLEBEN.

MILOŠ PAVLOVIĆ je sasvim sigurno najbolji srpski automobilista kada je reč o kartingu i formulama, ili, kako se to kaže, u vozilima sa otvorenim točkovima. Podsetimo, počeo je da se trka 1991. na improvizovanoj stazi, na parkingu beogradske Ade Ciganlije  i vrlo brzo postao šampion Jugoslavije u kartingu. Sjajnu karijeru je nastavio u Italiji, bio je već 1994. vicešampion Evrope u kartingu ( staza u Bragi u Portugaliji ) a onda je 1996. ostvario po mnogima najveći uspeh u karijeri, pobedio je u Japanu 1996. u Svetskom Kupu AJRTON SENNA ( bio je tada bolji od svih pa i od budućeg asa F1, BATONA ). Od 1997. godine počeo je njegov sportski život u kokpitu mnogih formula gde je stekao neverovatno puno iskustva. Bio je šampion italijanske formule 3 i šampion svetske serije „nisan lajt“.
Važi za školovanog automobilistu, ali i za srčanog vozača sa puno hrabrosti i velika je šteta što nije ostvario svoj životni cilj – FORMULU JEDAN. A da je bio spreman za taj najviši rang dokazao je puno puta, pa i onda kada je znao da pretiče danas višestrukog prvaka sveta, Nemca SEBASTIJENA FETELA.

Posle MILOŠA PAVLOVIĆA, red je napisati, najviše uspeha u svetskom kartingu je ostvario takodje izvanredni FILIP ORČIĆ, momak koji živi u Kanadi i čiju su roditelji iz Novog Sada i Subotice i o kojem je ovaj sajt više puta pisao, a sve detalje i rezultate možete pronaći na sajtu FILIPA ORĆIČA.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije