Slovak Mato Homola u B3 Racing team-u, sa Dušanom Borkovićem

27. јануар, 2016. #

Ono što se još ranije nagadjalo, sada je i zvanično objavljeno..

Novi član B3 RACING TEAM-a, je jedan od najtalentovanijih i najuspešnijih  sportskih automobilista SLOVAČKE, mladi 21. godišnji MATO HOMOLA, momak koji iza sebe ima višegodišnju karijeru, dečko koji se dokazao na najpoznatijim kružnim stazama Evrope. Voziće  novog „saet leon“ a ovih dana je rekao..

„Vrlo sam srećan što smo uspeli da ostvarimo dogovor o mom novom programu. To je ogroman izazov za mene i moji su ciljevi da pokažem svoje veštine i da uspešno predstavim Slovačku. Novajlija sam u toj seriji, ali, želimda ostvarim što više mogu“

Podsetimo, sve popularnija TCR serija predstavlja šampionat u kome će ove godine učestvovati i najbolji automobilista SRBIJE,31. godišnji Pančevac DUŠAN BORKOVIĆ, za volanom novog „seat leona“. Predvidjeno je da se voze 24 trke u 12 vikenda a prva će se održati u  maloj ostrvskoj državi,KRALJEVINI BAHREIN, u Persijskom zalivu, 3.aprila 2016.

Vlasnik TCR-a je Marčelo Loti, pre 11 je godina osnovao  WTCC šampionat i iz tog šampionata izašao 2014. godine, a 2015.godine pokrenuo je novi i sasvim inovativni TCR.

Za samo godinu dana TCR je ostvario sjajne rezultate, a u njemu su se oprobali: Rob Huff, Đani Morbideli,Pepe Oriola I mnogi drugi. Zanimljivo je da će se tri trkačka vikenda voziti uz F1,a Marčelo Loti i Berni Ekleston  rade na tome da TCR postane najvažniji turing šampionat.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije