Rallye Monte Carlo 2016 – Ožie i novinari

21. јануар, 2016. #

U četvrtak uveče u 20.18, počinje prvi od ukupno 16 specijalnih ispita 84. RELIJA MONTE KARLO. Prvi ispit se održava na stazi dugačkoj 21.25 km. na relaciji ENTREVAUX – VAL DE CHALVAGNE – ROUAINE, u francuskim Alpima, gde će se u stvari i sve dešavati. U 22.11 časa počinje i drugi noćni ispit a dodatni farovi će se koristiti i tokom ispita 8 i 13.
To je područje iznad NICE, do kojeg se stiže putevima prelepe Provanse. Putevi su asfaltni i danas bez snega, koji se ne očekuje ni u narednim danima vikenda, za vreme ovog čuvenog takmičenja. Ipak svi ozbilniji timovi imaju prave stručnjake za procenu vremenskih prilika i kontakte sa meteorolozima, jer eventualne padavine, temperatura i stvaranje leda, direktno utiču na izbor guma. A koliko je izbor guma bitan govorio je pored ostalog i trostruki svetski prvak, 32. godišnji Francuz SEBASTIEN OŽIE, prva zvezda nemačkog VOLKSWAGEN MOTOR SPORTA, i favorit sa „volkswagen polom R WRC“. OŽIE se sa novinarima sastao u francuskom gradiću GAP, koji se nalazi u blizini sela u kojem je odrastao i koji se nalazi na oko 250 km. od MONTE KARLA…gde je rekao…

„Imam mnogo manje pritiska, jer sam ostvario svoj san – postao sam svetski šampion više puta. Ne kažem da me ne zanima rezultat, to nije istina. Opušteniji sam, uživam u prilici da vozim ovaj fantastičan automobil i nadam se da opet mogu prirediti jedno dobro predstavljanje….znam da će biti teško, nije lako sa izborom guma i ne čudi što kažu da je u tome ključ. Ako ne napravimo greške sa gumama i u vožnji – može biti dobro“.

SEBASTIEN OŽIE je tri puta osvojio titulu reli šampiona sveta, u tri godine za redom, a takodje je tri puta trijumfovao na ovom rulet reliuju – RELIJU MONTE KARLO.Prvi put 2009. godine sa „pežoom 207 S2000“ kada RELI MONTE KARLO nije bodovan za WRC, a potom 2014. i 2015. za volanom „volkswagen pola“, i u WRC-u. Interesantno je da sjajni OŽIE sigurno i skoro na isti način ide putem svog starijeg zemljaka, devetostrukog reli šampiona sveta SEBASTIENA LOEBA, koji je takodje sa 32. godine imao tri svetske reli  titule.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije