Rallye Monte Carlo 2016 – Ožie i Mik na čelu posle drugog dana , sutra ispiti od 51.55 km.

22. јануар, 2016. #

Izvanredna borba dvojice velikih rivala se nastavlja. Na kraju drugog dana RELIJA MONTE KARLO, tačno na polovini takmičenja i posle 8 od ukupno 16  planiranih brzinskih ispita, ni najveći poznavaoci SVETSKOG RELI ŠAMPIONATA, ne mogu sa sigurnošću da kažu kome će pripasti pobeda, da li SEBASTIENU OŽIEU ili KRIS MIKU.

Neki, a može biti da su u većini, kladili bi se na bogati i vrhunsko profesionalni nemački VOLKSWAGEN MOTOR SPORT, i na njihovog glavnog asa i trostrukog prvaka sveta SEBASTIENA OŽIE, koji je posle drugog dana i osam ispita brzine stekao 9.5 sekundi prednosti, medjutim, za protivnika ima očigledno sjajno motivisanog i psiho-fizički dobro pripremljenog KRIS MIKA, sa „citroenom DS3 WRC“, koji je perfektno prolazio klizavim i delom zaledjenim krivinama francuskih Alpa. Ni jedan ni drugi nisu pravili velike greške, ni sa izborom guma ni sa manevrisanjem volana. OŽIE i MIK su se pokazali znatno bolji u odnosu na TOP 10 vozača, pa tako trenutno trećeplasirani LATVALA, zaostaje čak 1 minut i 8 sekundi, a i plavokosi Finac ima svoju računicu, jer zna da u oštrom duelu vodećih lako može doći do kiksa nekog od njih.

U subotu će možda doći do raspleta jer slede dva ista dugačka brzinska ispita od po čak 51.55 km. Sutrašnji dan ima ukupno šet brzinaca i mogu se očekivati promene medju prvom desetoricom, iako su  razlike medju vozačima dosta velike, sem naravno izmedju OŽIEA i MIKA, 9.5 sekundi. Odlični NOJVIL bi mogao da u „hyundaiu“ napadne i da sa pete pozicije pripreti MIKELSENU, sa „vw“, koji ima 14 sekundi prednosti.

Na ovaj 84. RELI MONTE KARLO je startovalo čak 89 posada. Mnoge se odustale a neki koji su doživeli izletanje i oštećenja automobila, nastaviće sutra. U taborima svih koji će i dalje voziti noćas će biti potpuno radno i mnogi će sa alatom dočekati zoru. Vozači imaju priliku da se opuste i sa svojim suvozačima pokušaju da se sete gde su grešili i kako bi valjalo stići do boljeg plasmana.

Sutra rano ujtru, u 8.04 počinje deveti brzinski ispit, onaj maratonski od 51.55  kilometra  a posle nekih 30 minuta mnogo toga će biti jasnije – MOŽDA !

GENERALNI PLASMAN    „TOP 10“   POSLE 8 BRZINSKIH ISPITA:

1. OŽIE ………..“vw“
2. MIK …………“citroen“ ….. + 9.5  sek.
3. LATVALA ….“vw“………… + 1.08.1  min.
4. MIKELSEN ..“vw“………. + 1.33.8
5. NOJVIL …….“hyundai“ … + 1.47.8
6. OSTBERG… „ford“……… + 2.18.5
7. SORDO ……“hyundai“… + 3.07.8
8. LEFEBVR …“citroen“…….+ 3.32.0
9. BUFIE …….. „ford“…….+ 4.18.6
10. TANAK ……“ford“……  + 5.25.8

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije