Moto GP – Nova pravila zbog Rosija i Markesa ?

21. јануар, 2016. #

Zvaničnici MotoGP šampionata, konstruktori i timovi razmatraju određene promene, uslovljene završnicom prošle sezone i sukobom između Rosija i Markesa.

Rosi je tada optužio vozača Honde da direktno pomaže svom zemljaku, Horheu Lorencu, da osvoji naslov prvaka.

Mnogi su smatrali da je šampionat “uprljan”, a situaciju u Yamahi je lično morao da smiruje šef tima, Lin Džarvis, uz dodatne razgovore i sa Rosijem i sa Lorencom kako bi se u novoj sezoni izbegla trvenja između njih dvojice.

“Mislim da je sezona bila fantastična, ali da je njena završnica otkrila neke probleme na kojima moramo da poradimo kao takmičenje i kao sport u celosti”, smatra Džarvis.

“Potrebno je da osmislimo nove regulative koje će izbaciti svaku sumnju u regularnost takmičenja. To je važno svim timovima, podjednako kao i Dorni i FIM-u.”

Džarvis nije želeo da razgovara o detaljima razgovora koji se vode, samo je nagovestio da su timovi dali svoje predloge, a da je sada lopta na polovini FIM-a i Dorne.

“Ne bih o detaljima. Postoje predlozi koji bi trebalo da poboljšaju situaciju, ali je najvažnije da svi učestvujemo u tome, razmatramo svaku opciju i naći ćemo rešenje.”

On je na kraju naveo da će detalji biti poznati tek onda kada i FIM i Dorna daju svoje mišljenje. Do tada, možemo samo da nagađamo kakvi će oni biti.

 

Izvor: Moto-berza.com + Auto.blog.rs

Foto: arhiva Auto.blog.rs

Galerija slika

Članci iz iste kategorije