Dakar reli 2016 – Sve isto kod vodećih…Sagmajster 72. u generalnom…

15. јануар, 2016. #

Na 38. DAKAR reliju, što se tiče vrha plasmana u klasama sve je potpuno isto i skoro je sigurno da će tako biti i na cilju u ROZARIU, u subotu 16. januara 2016.

Kod automobilista ubedljivo vodi Francuz STEFAN PETERHANSEL, sa bagi modelom „pežoa 2008 DKR“, medju motociklistima je i dalje siguran na prvoj poziciji Australijanac TOBY PRICE, sa najnovijim modelom „ktm“, kod kvadova je i dalje prvi mladji  PATRONELI, Argentinac MARCOS, sa „jamahom“, a u najtežoj kategoriji gde su vozači kamiona Holandjanin DE ROOY sa „ivecom“ već planira kako će slaviti na podijumu.

Što se tiče jedinog predstavnika Srbije, Subotičanina GABORA SAGMAJSTERA, on hrabro i uz prilične bolove, posle pada, nastavlja prema cilju današnje 12. etape i verujemo prema sutrašnjem kraju DAKARA. Trenutno je na 72. mestu u generanom plasmanu ( bio je 58. ali posle penalizacije od 3 sata, dobijene verovatno zbog toga što nije pronašao jednu od skrivenih tačaka, dobio je čak 3 sata penalizacije ).

DAKAR RELI je na samom kraju. Na ovom sajtu upravo je objavljen već  PEDESETI tekst o 38.  DAKAR RELIJU, dogadjaju koji spada medju 10 najvećih na planeti, i gde ove godine učestvuje bar 20 zvezda auto moto sporta, puno šampiona, više svetskih prvaka…( Redovno je te tekstove preuzimao poznati sajt AUTO.BLOG.RS , a potom prenosio takodje poznati sajt NASLOVI.NET )

Mediji u Srbiju su praktično potpuno zanemarili ovu manifestaciju, a urednici i vlasnici mnogih televizijskih stanica, dnevnih novina, radio stanica i sajtova, nisu našli za shodno da prate DAKAR RELI.

To se srećom ne odnosi na RADIO TELEVIZIJU SRBIJE, očito i dalje najprofesionalniju novinarsku kuću u ovoj zemlji. Naravno to se ne može reći ni za televizijski kanal EURO SPORT, jedini koji je našao za potrebno da slikom i rečju našu javnost svake večeri, u polučasovnim reportažama, izveštava kako se nadmeću jedan SEBASTIEN LOEB, jedan STEFAN PETERHANSEL, MIKO HIRVONEN, NASER AL ATIJAH, ADAM MALIŠ, SIRIL DEPRE i mnoge druge svetske zvezde.

Udarne novinarske kuće…. B 92, SPORT KLUB, TV PINK, pa POLITIKA, VEČERNJE NOVOSTI, BLIC i drugi , pokazali su još jednom da ne znaju novinarski zanat i da nemaju nikakav kriterijum. Fudbal, iako totalno neuspešan, i dalje nosi primat medju urednicima koji misle da su novinari. Gimnastika, atletika, plivanje, biciklizam …pa sada i čuveni DAKAR RELI, ….POTPUNO SU ZABORAVLJENI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije