Dakar reli 2016 – Peterhanselu specijal i lidersko mesto

13. јануар, 2016. #

Najiskusnijem maratoncu sveta, čoveku koji iza sebe ima čak  24   DAKAR RELIJA ( 11 pobeda ) pripala je današnja deseta etapa, zapravo 10. specijalni ispit. Skoro od samog početka specijalnog ispita 51. godišnji Francuz u „pežou DKR“, STEFAN PETERHANSEL, i njegov suvozač JEAN PAUL COTTRET, je bio u samom vrhu. Pokazao je najveće znanje na dinama i teškim preprekama i u cilj stigao sa prednošću od 5.40 minuta  a u generalnom plasmanu je njegova prednost sada čitav sat  Sada ima dobre izglede za novu – ČAK 12. POBEDU NA DAKAR RELIJU.

Njegov timski kolega, bivši moto šampion SIRIL DESPRE, zauzeo je drugo mesto na specijalu, treći je  bio Rus VASILYEV, četvrti NANI ROMA, peti SEBASTIEN LOEB ( + 17.40 ). Specijal je završio i NASER AL ATIJAH koji se pred ciljem prevrtao, medjutim zadržao je u generalnom plasmanu drugu poziciju ali sa baš velikim minusom u odnosu na vodećeg PETERJANSELA –  1 sat. KARLOS SAJNC je imao tehničkih problema sa nosačem motora.

Slede još tri etape, za koje se kaže da neće predstavljati  problem  STEFANU PETERHANSELU, iako naravno, na ovakvom maratonu sve dolazi u obzir.

U kategoriji motocikala TOBY PRICE je mudro vozio na današnjem specijalu. Pobedu je prepustio timskom rivalu iz KTM. STEFANU SVITKU, ali je zato  u generalnom poretku i dalje vodeći sa prednošću od 23.12 minuta, dok GONCALVES zaostaje 34.15 minuta.

Na tački WP 5 naš GABOR SAGMAJSTER je bio na 67. mestu

U klasi kvadova se nastavlja takozvana „mrtva trka“ braćE PATRONELI, a prednost i dalje ima mladji, MARCOS, 1.32  minuta.

Kod kamiondžija, Holandjanin DE ROOY sa „ivecom“ i dalje drži prvo mesto, a danas je na specijalu bio drugi. ….

( najnovija vest – GABOR SAGMAJSTER je završio specijal kao 71. pa je u generalnom na 58. mestu)

Galerija slika

Članci iz iste kategorije