Dakar reli 2016. – Odustajanje favorita

9. јануар, 2016. #

Već trrojica veoma jakih takmičara i pretendenata na pobedu, na ovom 38. DAKAR RELIJU, su ispali iz trke. U klasi kvadova je največi favorit bio iskusni i vrlo trofejni Poljak, 50. godišnji RAFAL KRZYSTOF SONIK ( na slici )

 

, sa „jamahom“, ali, ovaj odlični motociklista i veteran, koji je minule godine zabeležio svoj prvi trijumf na ovom maratonu, morao je zbog kvara svog motocikla da odustane. SONIK je na DAKAR relijima često završavao u samom vrhu. Ima jednu pobedu, jedno drugo mesto i dva treća mesta. Što se tiče relija na drugim kontinentima, njegove vitrine se prepune pobedničkih pehara. Slavio je u trijumfu na relijima u KATARU, MAROKU, EMIRATIMA, TUNISU i MAROKU.

U klasi motocikala na dva točka, zbog teškog pada i polomljenog ručnog zgloba, morao je da odustane veoma brzi Portugalac, 42. godišnji RUBEN FARIA, sa „huskvarnom“ ( sada u vlasništvu velikog koncerna iz Astrije KTM ).

Odustao je i poznati Španac, 33. godišnji JOAN BAREDA BORT, koji je od mnogih poznavalaca prilika u svetu moto maratona proglašavan za velikog favorita.

KARAVAN ovog relija, koji je na startu imao 347 vozila ( 136 motocikla, 45 kvadova, 11q automobila, 55 kamkiona ), sada je smanjen za 46.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije