Dakar reli 2016 – Goncalves i Price, gladijatori u Argentini

11. јануар, 2016. #

Ljubitelji moto sporta imaju zaista lepu priliku da prate potpuno neizvesnu borbu dvojice izvanrednih majstora brzine. Portugalac PAULO GONCALVES, 37. godišnji as sa „hondom“, trenutno još uvek drži vodeću poziciju u toku 8. etape DAKAR RELIJA. Imao je do juče prednost od 3.02 minuta, medjutim ta prednost se dosta istopila i sada je srčani Portugalac samo 1 minut ispred svog rivala iz Australije, a to je TOBY PRICE, 29. godišnji motociklista iz Australije, uzdanica tima KTM. TOBY je čak za 20 sm, viši od omalenog GONCALVESA ( 1.68 m. ). TOBY ima 1.88 m. i težinu od 98 kg, ali mu to ne smeta da juri kao vetar. Na ovom DAKARU je već 3 puta pobedio na specijalnim ispitima.

Minule godine, na DAKARU 2015. pobedio je MARC COMA ( sada sportski direktor DAKARA ), a iza njega su bili GONCALVES i TOBY PRICE, sa zaostatkom za GONCALVESOM – 6 minuta.

Godine 2014. , podsetimo, nesrećni GONCALVES je u suzama gledao kako njegova „honda“ gori i pretvara se u pepeo. Ta slika je obišla ceo svet a sjajni as PAULO GONCALVES  je stekao puno navijača.

Na ovom 38. DAKARU i PULO i TOBI imaju svoju publiku, simpatizere koji nestrpljivo očekuju rezultate ove dvojice sportista. Niko ne zna ko će na cilju u ROZARIU biti bolji. Oni su neobjašnjivo brzi na ovim teškim i preopasnim stazama, pa je zato najvažnije da samo bezbedno stignu do podijuma.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije